Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kotliar: Bitcoin İşlem Ücretleri Düşmeye Devam Edecek

Sergej Kotliar geçtiğimiz günlerde Bitcoin ağındaki işlem ücretleriyle ilgili bazı açıklamalar yaptı ve bu ücretlerin bir daha 2017’nin sonlarındaki kadar yüksek olmayacağını söyledi.

Piyasanın en büyük koini olan Bitcoin Aralık 2017’de 20 bin dolar seviyesini zorlamış ve kendi rekoruna imza atmıştı. Kripto para sektörü bu artış sayesinde Dünya genelindeki popülaritesini artırmış ve pek çok kişinin ilgisini çekmeyi başarmıştı. Ancak bu dönemlerde yükselen tek şey Bitcoin’in fiyatı değildi. Bitcoin ağındaki işlem ücretleri de o dönemde rekor seviyelere çıkmıştı.

Bitrefill’in CEO’su olan Sergej Kotliar geçtiğimiz günlerde Bitcoin’deki işlem ücretleriyle ilgili konuştu ve Bitcoin’in günümüzdeki durumuyla 2017’nin sonundaki durumunu kıyasladı. Bu iki dönem arasındaki farka değinmek için 26 Aralık 2017 tarihindeki işlem ücretinin bayt başına 1034.57 satoshi, 1 Haziran 2019 tarihindeki işlem ücretinin ise bayt başına ortalama 188 satoshi olduğunu söyleyebiliriz.

Kotliar’a göre kripto para sektörü geçtiğimiz son 18 ay içerisinde kayda değer bir değişim yaşadı ve bu süreç içerisinde birbirinden farklı gelişmelere imza atıldı. Bitcoin’in teknik bağlamda iyi bir gelişim gösterdiğini düşünen Kotliar, Bitcoin işlem ücretlerinin en azından yakın gelecekte 2017’deki kadar yüksek seviyelere çıkmayacağını söylüyor. Kendisinin konu hakkındaki açıklaması şu şekilde:

“2017’deki durumun yakın zamanda yeniden yaşanacağına dair herhangi bir gösterge yok. Hatta tam tersine; borsalar Lightning teknolojisini kullanmaya başladıklarında bu ücretler iyice düşecek.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment