Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Localbitcoins’te Artık Yüz Yüze Ödeme Yapılamıyor

Kripto para dünyasının en popüler platformlarından Localbitcoins, kullanıcılarına bundan böyle Bitcoin alıp satarken yüz yüze ödeme yapma imkanı sunmuyor.

Sektörün en eski tezgah üstü (OTC) platformlarından biri olan Localbitcoins geçtiğimiz günlerde kripto para karşılığında nakit para ile ödeme yapma seçeneğini kaldırdı. Bu da artık Localbitcoins kullanıcılarının birbirleriyle yüz yüze buluşup nakit para karşılığında kripto para alıp satamayacakları anlamına geliyor.

Localbitcoins bu konuyla ilgili henüz resmi bir duyuru yayınlamış değil. Yüz yüze ödeme seçeneğinin kaldırıldığı dahi özellikle Reddit’teki takipçiler tarafından fark edildi. Durum böyleyken Localbitcoins’in neden böyle bir yol izlediğine dair henüz kesin bir bilgi yok gibi görünüyor.

Sosyal medyadaki bazı kullanıcılar Localbitcoins hesaplarına girdikleri zaman yüz yüze ödeme işlemlerinin iptal edildiğini fark ettiklerini söylüyorlar. Kullanıcılar artık kendi çevrelerindeki kişilerle yüz yüze buluşup onlara kripto para satamıyor, onlardan kripto para alamıyorlar. Online işlemlerin ise normal seyrinde devam ettiğini söyleyebiliriz.

Günümüzde 248 farklı ülkede ve 7 bin 500’den fazla şehirde hizmet veren Localbitcoins tam olarak hangi sebeple böyle bir adım attı henüz bilinmiyor. Şu ana dek toplamda 58 milyon dolarlık Bitcoin işlemine aracılık eden Localbitcoins’in bu kararının etkileri ne yönde olacak o da henüz bilinmiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment