Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’in Yüzde 80’i Yüzde 2’lik Bir Kitle Tarafından mı Yönetiliyor?

TruStory tarafından yapılan yeni bir araştırmaya göre sirkülasyondaki toplam Bitcoin miktarının yüzde 80’ini Bitcoin ağındaki adreslerin yüzde 2’si tutuyor.

Şirketin kurucusu Preethi Kasireddy geçtiğimiz gün sosyal medya üzerinden bir gönderi paylaşarak Bitcoin ağındaki bu dağılım sorununu gündeme getirdi. Kasireddy tarafından yapılan açıklamalara göre bu dağılım, şu anda Bitcoin’in en büyük sorunlarından biri.

Haksız Dağılım?

Şirketin analistlerinden Saurabh Deshpande tarafından yapılan araştırmalara göre Bitcoin ağında haksız bir dağılım söz konusu.

Lorenz Eğrisi ile yapılan bu araştırmalar gösteriyor ki Bitcoin servetinin yüzde 80’lik bir kısmını ağdaki adreslerin yalnızca yüzde 2’si kontrol ediyor.

Bu araştırma sırasında bazı verilere ulaşılamadığını, o yüzden bunun kısmen varsayımsal bir çalışma olduğunu belirtmek gerekiyor. Dolayısıyla bu araştırma tam anlamıyla doğru sayılamıyor.

Tepki Çekti

Sosyal medyada paylaşılan bu araştırma sektördeki Ari Paul gibi isimlerden tepki gördü. BlockTower Capital’ın yöneticilerinden olan Ari Paul bu araştırmanın pek doğru olmadığını belirterek şu yorumu yapıyor:

“‘Adreslerin yüzde X’i’ temalı bir araştırmayı doğru bulmuyorum. Yoktan 1 milyon tane yeni adres oluşturup bu oranı iyice düşürebilirim. Toplam adres sayısının ne önemi var ki?…Eğer ‘içerisinde en az 0.1 BTC bulunduran adreslerin yüzde X’i’ temalı bir araştırma yapılsa daha anlamlı olurdu.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment