Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BtcTurk, 1,7 Trilyonluk İşlem Hacmi İçin 965 Milyon TL Vergi Ödedi

2013 yılında kurulan İstanbul merkezli kripto para alım-satım platformu BtcTurk, 2021 yılı genelinde toplamda 965 milyon Türk lirası vergi ödedi.

Kerem Tibuk’un kurduğu ve CEO’luğunu Özgür Güneri’nin üstlendiği BtcTurk, geride bıraktığımız yıl içerisinde toplamda 1 trilyon 700 milyar Türk lirası değerinde kripto varlığın el değişimine aracılık etti. Yapılan her bir işlemden komisyon alan şirket, bunlar üstünden 965 milyon lira vergi ödedi.

Türk lirası karşısında toplamda 48 farklı kripto varlık ile işlem yapılabilen BtcTurk’ün, yazım sırasındaki verilere göre günlük 378 milyon doları aşan bir işlem hacmi bulunuyor. BtcTurk CEO’su Güneri tarafından pazartesi günü açıklanan verilere göre borsanın 2021 yılı genelinde günlük ortalama işlem hacmi 4 milyar 700 milyon Türk lirası civarında oldu.

Borsada günlük olarak yaklaşık 1 milyon işlem emrinin açıklandığını belirten Güneri, 2021’de işlem hacimlerinde yaklaşık 10 katlık bir artış gördüklerini söyledi. Platformun işlem hacmindeki büyümeye, borsanın yılın başından sonuna kadar 1 milyon 500 binden, yaklaşık 4 milyon 500 bine çıkmış kullanıcı kitlesi eşlik etti.

BtcTurk kullanıcıları, 2021 yılı boyunca platformda toplamda 35 milyondan fazla işlem gerçekleştirdi ve borsada yapılan para yatırma/çekme işlemlerinin toplam değeri yaklaşık 280 milyar lira oldu.

“2022 yılında da yatırımlarımızla ülke ekonomimize ve sektöre katkı sağlamaya devam edeceğiz.” diyen Güneri, Türkiye’de kripto para sektörüne getirilmesi beklenen yasal düzenlemelerle ilgili olarak, Önümüzdeki yıllar içerisinde onlarca trilyon dolarlık bir ekonomi oluşturucak bu sektörde özgürlükçü, sektörün önünü açan, tüm paydaşların haklarını koruyan bir ekosistem oluşturmak ve Türkiye’yi, hızla büyüyen bu küresel yeni oluşumda önemli aktörlerden birisi haline getirmek, hepimizin görevi. İnanıyorum ki Türkiye’de önümüzdeki dönemde oluşacak regülasyon, Türkiye’yi bu alanda daha ileriye götürecek.” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!