Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BtcTurk Kripto Para Borsasından Kullanıcılara Önemli Uyarı!

Türkiye’nin önde gelen kripto para borsalarından birisi olan BtcTurk, özellikle son birkaç gündür kötü amaçlı kişilerin dolaylı yoldan hedefi haline geldi.

Sosyal medya üzerinden yayınlanan çeşitli gönderilere göre, bazı kötü amaçlı kişiler ilgili kripto para borsasının kullanıcılarına BtcTurk benzeri bir mailden dolandırma amaçlı iletiler gönderiyorlar. Gönderilen iletnin içerisinde cüzdan adreslerinde değişiklik olduğu ve bundan sonra mailde yer alan cüzdan adreslerine kripto para gönderme işlemlerinin yapılması gerektiği vurgulanmakta.

BtcTurk kripto para borsası da kendi Twitter hesabından konu hakkında bir açıklama yaptı ve kullanıcıları yemleme (phishing) olarak da bilinen bu yönteme karşı dikkatli olmaya çağırdı. Borsa tarafından hiç.bir şekilde şifre veya iki aşamalı doğrulama kodunun talep edilmeyeceği, bunlara ek olarak da kripto para varlıklarının farklı bir adrese gönderilmesi istenmeyeceğinin altını çizen borsa yetkilileri, kullanıcıları bu gibi yöntemlere karşı ekstra hassas olmaya davet etti.


Phishing olarak bilinen bu yöntem, resmi adreslere çok benzer ve sadece birkaç harfin değiştiği adresler ile kullanıcıları hedef haline getirmeyi ve onların ya şifrelerini almayı, ya da yukarıdaki örnekte görüldüğü gibi cüzdan adreslerinin değiştirildiğine ikna etmeyi hedeflemekte.

Böyle durumlarda ilgili adresi tekrar kontrol etmek ve size garip gelen istekleri direkt olarak borsayla iletişime geçerek doğrulamakta fayda var.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment