Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BtcTurk, Ödenmiş Sermayesini 100 Milyon TL’ye Çıkardı

2013’te kurulan kripto para borsası BtcTurk, perşembe günkü basın duyurusunda ödenmiş sermayesini 100 milyon TL’ye yükselttiğini açıkladı. Bu hamle, BtcTurk’ü Türkiye’de ödenmiş sermayesi en yüksek olan kripto para platformu konumuna getirdi. 

BtcTurk, Türkiye’deki kripto para borsalarına sermaye şartı getirilebileceğinin konuşulduğu atmosferde, sermayesini yükselttiğini açıkladı. Aralık 2020’de sermayesini 15 milyon TL’den 19 milyon TL’ye çıkaran şirket; bu sefer 19 milyon TL’yi 100 milyon TL’ye çıkararak öncekine kıyasla çok daha büyük bir artışa gitti.

O tarihte yaptığı açıklamada kullanıcı sayısının 1.3 milyona yaklaştığını belirten borsa, bugün 2020’nin sonundan bu yana 2 milyondan fazla yeni üye aldığının mesajını vererek, kullanıcı sayısının 3.6 milyonu aştığını açıkladı.

BtcTurk CEO’su Özgür Güneri, “Türkiye’nin geleceğine, dijital ekonomisine, dinamizmine olan inancımız doğrultusunda genel kurulumuzun aldığı karar ile ödenmiş sermayemizi 19 milyon TL’den 100 milyon TL’ye yükselttik. Yatırımlarımızı sürdürerek tüm paydaşlarımıza güven vermeye devam edeceğiz.” açıklamasında bulundu.

Yazım sırasındaki verilere göre 24 saatte 160.2 milyon dolarlık hacmi bulunan BtcTurk; Türkiye’de Paribu ve Bitexen ile birlikte en büyük 3 hacimli borsadan biri.

Güneri, mayısın başında BloombergHT’ye verdiği demeçlerde bir girişim sermayesi fonu kurmak için gerekli hazırlıkları yapmaya başladıklarını söylemişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!