Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kraken CEO’su: Elon Musk’ın Bitcoin’i Daha Çok Araştırması Lazım

Kraken CEO’su Jesse Powell, perşembe günü Bloomberg’e yaptığı açıklamalarda Bitcoin madenciliğinin, insanların zannettiğinden “çok daha yeşil” olduğunu ve Tesla CEO’su Elon Musk’ın bu konuda daha fazla araştırma yapması gerektiğini söyledi.

Tesla CEO’su Elon Musk, 12 Mayıs’ta yaptığı açıklamada şirketin Bitcoin ile araç satışını durdurduğunu söyledi ve madencilerin fosil yakıt tüketimini, bu karara gerekçe olarak gösterdi.

Musk, bundan 1 ay sonra, 13 Haziran’da yaptığı bir diğer açıklamada Bitcoin için harcanan enerjinin %50’sinin temiz enerji kaynaklarından sağlanması halinde, Tesla’nın yeniden BTC ile araç satabileceğini söyledi.

2011’de kurulmuş San Francisco merkezli kripto para borsası Kraken’ın CEO’su Powell, Bitcoin madenciliğinin zannedilenden çok daha yeşil olduğunu, normalde israf edilecek enerjinin madencilik için kullanılabildiğini ve Bitcoin madencilerinin, yenilenebilir enerji sektörünün gelişimine katkıda bulunduklarını söyledi. Powell, “Elon Musk bu konuyu ne zamandır araştırıyor bilmiyorum ama bence biraz daha araştırma yapması lazım.” dedi.

Elon Musk, Bitcoin’in zannedilenden daha “yeşil” olduğunu söyleyen Powell’e perşembe günü bir tweet ile yanıt verdi ve kendisine, “Hangi veriye dayanarak?” sorusunu yöneltti.

“Şu an satış yapanlar, fiyat yükselince geri dönecekler”

Yazım sırasında 39.309 dolardan işlem gören Bitcoin, bu yıl kırdığı yaklaşık 65.000 dolarlık rekordan neredeyse %40 uzakta kalıyor.

Kraken CEO’su, son dönemlerde Bitcoin satan insanların büyük bir kısmının “piyasaya yeni girmiş” yatırımcılardan oluştuğunu ve uzun süreli Bitcoin yatırımcılarının, satış yapmaktansa daha fazla coin almaya başladığını söyledi.

2021’in sadece ilk iki ayında, 2020 boyunca aldıklarından daha fazla üye kaydı aldıklarını söyleyen Powell, borsadaki alım-satım işlemlerinin son zamanlarda düşüş göstermeye başladığını söyledi ve “Fiyatlar yükselirken, düşüşte olduğundan çok daha fazla trading oluyor. İnsanlar genelde fiyatlar düşerken kenara çekilip, ne olacağını uzaktan izlemeyi tercih ediyorlar.” yorumunu ekledi.

Powell, geçtiğimiz son birkaç hafta içerisinde piyasadan çıkmış veya en azından coinini satmış yatırımcılar ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“Piyasaya hızlıca para kazanmak için girenler, fiyat düşmeye başlayınca da hızlıca çıkış yapıyorlar. Ama bu piyasaya köklü sebeplerle girmiş insanlar, kriptonun dünya üstündeki uzun vadeli etkilerini anlayabiliyor ve bu insanlar, akümülasyona devam ediyor. Şu anda satış yapanlar, fiyat yükselince geri dönecekler.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!