Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Blockchain Ağı Contour’a 13 Bankadan Destek

Ticaret finansı için geliştirilmiş blockchain ağı Contour, salı günkü basın duyurusunda A serisi yatırım turunu başarıyla tamamladığını açıkladı. Yatırımın boyutu paylaşılmazken, Contour’un güncel olarak 13 banka tarafından desteklendiği belirtildi.

R3’nin blockchain platformu Corda’yı kullanan Contour ağı, düzenlediği yatırım turunda global çapta faaliyet gösteren bankalardan yatırım aldı. Contour; ağa önceden katılmış bankalar da sayıldığında Bangkok Bank, BNP Paribas, Citi, CTBC, HSBC, ING, SEB, SMBC ve Standard Chartered tarafından destekleniyor.

Contour’u kullanan kuruluşlar, platformun sunduğu dijital akreditif (letter of credit) hizmetinden faydalanabiliyor. Şu ana kadar 17’den fazla ülkeden, toplamda 80’den fazla banka ve kurumsal şirket ile işlem gerçekleştiren Contour, alınan yatırımın bu hizmeti geliştirmek için kullanılacağını açıkladı.

Contour; finansal ve fiziki tedarik zincirlerinin farklı uçlarında yer alan işletme ve finansörleri uçtan uca olacak şekilde birbirine bağlıyor. Blockchain teknolojisini kullanan Contour, normalde 5-10 gün süren evrak işlerinin, 24 saatten kısa süre içerisinde tamamlanmasına olanak tanıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!