Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Birleşik Krallık’ta 2.3 Milyon Yetişkinin Kripto Parası Var

Birleşik Krallık’ın finans regülatörü Finansal Yürütme Kurumu (FCA), ülke genelinde geçen yıl 1.9 milyon olan kripto para sahibi yetişkinlerin sayısının, bu yıl itibarıyla 2.3 milyona yükseldiğini tahmin ediyor.

Finansal Yürütme Kurumu, kripto paralar ile ilgili Ocak 2021’de toplamda 3.562 kişinin katıldığı bir tüketici anketi düzenledi. Ankette nüfusu 52 milyon olarak kabul edilen ülkedeki kripto para farkındalığı ve sahiplik oranı ölçüldü.

  • Kripto paraları duymuş olanların oranı %73’ten %78’e çıktı ama kripto paralar hakkında bilgi sahibi olanların oranının düştüğü gözlemlendi.

  • Birleşik Krallık’taki kripto para sahiplik oranının geçen yıla kıyasla %3,9’dan %4,4’e çıktığı ve yatırımcı sayısının 2.3 milyona yükseldiği tahmin ediliyor.


  • Çoğu 35 yaşını geçmiş erkeklerden oluşan bu yatırımcıların sahip olduğu kripto paraların medyan değeri, 260 sterlinden 300 sterline yükseldi.


  • Kripto para yatırımını kumar olarak görenlerin oranı 9 baz puan azaldı. İnsanların kripto paraları artık ana akım yatırım seçeneklerine bir alternatif olarak görmesi, daha muhtemel.


  • Bu yatırımcıların %29’u, portföyünü her gün kontrol ettiğini söylüyor. Bu oran geçen yıl %13’tü.


  • Kripto para kullanıcılarının neredeyse yarısı, daha fazla yatırım yapmayı planlıyor.

Finansal Yürütme Kurumu, kripto paralarla ilgili ilk tüketici anketini Mart 2019’da düzenledi. Ardından Haziran 2020’de ve bu yılın ocak ayında düzenlenen ankette benzer sorular soruldu. FCA, “kripto paralarla ilgili yapacağı çalışmalarda” bu anketin sonuçlarından faydalanacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!