Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BtcTurk PRO, Yeni Bir Altcoin Listeliyor

Kripto para borsası BtcTurk PRO, kullanıcıların kısa süre içerisinde Filecoin (FIL) ile işlem yapmaya başlayabileceğini açıkladı. Filecoin, yazım sırasındaki 5.5 milyar dolarlık piyasa değeriyle en büyük 25 kripto para içinde yer alıyor.

24 saatte 194.5 milyon dolarlık ticaret hacmi bulunan BtcTurk PRO, kullanıcıların 18 Haziran TSİ 15:00 itibarıyla Filecoin (FIL) ile yatırma/çekme işlemi yapmasına imkan tanıyacak.

Borsada Türk lirası için toplamda 28 paritesi bulunan BtcTurk PRO, bundan önceki en son listelemesini mayıs ayının başında, Avalanche (AVAX) ile yapmıştı.

Kısaca: Filecoin (FIL) nedir?

Filecoin; 2014 yılında kurulmuş Protocol Labs tarafından geliştirildi. Merkeziyetsiz bir ağ olan Filecoin, insanların kendi aralarında depolama alanı ticareti yapmasına olanak tanıyor. Depolama alanı kiralamak isteyenler, bunu Filecoin’in standart kripto parası FIL aracılığıyla yapıyor.

Filecoin projesi 2017’de düzenlediği ilk dijital para arzı (ICO) dahil olmak üzere toplamda 200 milyon dolardan fazla yatırım aldı. Mainnet’i Ekim 2020’de hayata geçen FIL’in maksimum arzı, 2 milyar olarak belirlendi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!