Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin’deki SAIF’in Kurucusu 2015’ten Beri Bitcoin Alıyor

Çin’deki özel sermaye şirketi SAIF Partners’ın yönetici ortaklarından Andrew Yan, Bitcoin’e 2015’te yatırım yapmaya başladığını ve o dönemden beri HODL yaptığını açıkladı.

Blockchain Daily’nin çarşamba günü aktardıklarına göre SAIF’in kurucusu Andrew Yan, yıllardır Bitcoin yatırımcısı olduğunu duyurdu.

Ağırlıklı olarak Asya-Pasifik bölgesinde faaliyet gösteren SAIF’in yönettiği fonların toplam değeri, neredeyse 4 milyar dolar düzeyinde. Şirket, özellikle Çin, Hong Kong, Tayvan ve Hindistan merkezli projelere yatırım yapıyor.

Andrew Yan, verdiği röportajda Bitcoin’in altından daha değerli olduğunu söyledi. Bitcoin’in, bilinçli yatırımcılara yönelik bir varlık olduğunu belirten isim, Bitcoin’e yatırım yapmanın altın almaktan daha iyi olduğunu vurguladı.

Warren Buffett’ın kripto para piyasasına girmemiş olması hakkında konuşan Yan, Buffett’ın onu “anlamadığı için” Bitcoin almadığını düşünüyor. Yan, kişisel olarak kimseyi kripto para piyasasına girmeye teşvik etmediğini ekledi.

Buffett, geçmişte Bitcoin’i “fare zehri” olarak tasvir etmiş ve kripto para yatırımı yapmayı kumar oynamaya benzetmişti. Buffett’ın şirketi Berkshire Hathaway, geçen hafta Brezilya’daki dijital bankacılık şirketi Nubank’e 500 milyon dolar yatırım yaptı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!