Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Altcoin Büyük Bir Ağ Kesintisinden Kıl Payı Kurtuldu: Ne Yaşandı?

Cardano (ADA) ağındaki node’ların yarısından fazlasının durması geliştiricileri harekete geçirdi. Sorun dakikalar içerisinde otomatik olarak çözüldü ve ağın yeniden başlatılmasına gerek kalmadı.

Cardano geliştiricileri GitHub’da yayınladıkları bir gönderide, bu hafta sonu ağın %50’sinden fazlasının node (düğüm) kesintisi yaşadığını fakat sorunun dakikalar içerisinde “otomatik olarak” çözüldüğü belirtildi. Cardano blokzincirinin arkasındaki mühendislik ekibi olan Input Output da sorunu Telegram üzerinden paylaştığı bir mesajla teyit etti ve ardından her şeyin kusursuz bir şekilde çalışmaya devam ettiğini vurguladı.

Sorunun neden kaynaklandığına dair henüz bir açıklama yapılmazken ağ geliştiricilerinden Rick McCracken, sosyal medya üzerinden ağ kesintisi hakkında paylaşımda bulundu:

Kısa süreli bir bozulma yaşandı. Etkilenen düğümlerin çoğu zarif bir şekilde iyileşti. Ağın yeniden başlatılması gerekmedi.

Buna benzer node hataları daha önce Solana (SOL) ağında defalarca yaşanmış ve ağın kayda değer süreler boyunca işlevsiz kalmasına neden olmuştu. Node kesintileri, işlem faaliyetlerinin aşırı yüklenmesinden hatalı koda kadar farklı sebeplerden kaynaklanabilir. Yine de Cardano ağının bu denli hızlı bir şekilde sorunu çözmüş olması topluluk tarafından olumlu karşılandı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!