Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Altcoin Kendi Ağını Bırakarak Ethereum’a Geçiş Yapıyor: Fiyatta Sert Yükseliş!

Cosmos (ATOM) tabanlı katman-1 blockchain’i Canto (CANTO), Ethereum’a geçiş yaparak ZK (sıfır bilgi) destekli katman-2 ağı olmayı planlıyor. 

Blokzincirler arasında köprü hizmeti veren ve aynı zamanda gelişmiş cross-chain servisleri sunan Canto, kendi blockchain’i olan Canto Chain’den Ethereum’a geçiş yaparak ZK destekli katman-2 ağı olmaya hazırlanıyor. Canto’nun Polygon üzerine inşa edileceği belirtilirken geçiş için Polygon Chain Development Kit (CDK) tarafından destek alacağı ifade edildi.

Polygon CDK, ZK destekli Ethereum Katman-2’ler oluşturmak için açık kaynaklı bir kod tabanı hizmeti sunuyor ve özellikle Canto gibi çoklu blokzincirleri üzerinde faaliyet gösteren projeler için uyumlu bir geçiş imkanı sunuyor. Söz konusu hamle ile birlikte Canto, Ethereum’a daha kolay entegre olmasının yanı sıra Polygon ekosisteminin de likiditesinden yaralanabilecek.

Öte yandan Ethereum L-2 çözümleri, daha hızlı, ölçeklendirilebilir ve düşük maliyetli hizmetler için Canto ve benzeri kripto para projelerine sağlam bir işlem zemini sağladığı için projeler tarafından tercih ediliyor.

Konu hakkında açıklamada bulunan bir Canto sözcüsü, Polygon CDK’nın kendileri için en makul seçenek olduğunu şu ifadelerle açıkladı:

Birkaç seçeneği değerlendirdikten sonra, Polygon CDK’nın Canto’nun merkeziyetsiz, güvenli ve likiditeyi kamu yararına uygun kullanan yapısı için en uygun geçiş aracı olacağına karar verdik. Bu sayede L-2’ye sorunsuz bir entegrasyon sağlayabileceğiz.

Canto bu hamle ile daha önce benzer bir şekilde Ethereum L-2’ye geçiş yapan Celo’ya (CELO) katılmış olacak.

CoinGecko verilerine göre haber akışının etkisiyle kısa sürede %18’e yakın yükselen CANTO 0,112 dolardan 0,132 dolara ulaştı. CANTO yazım esnasında 0,129 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!