Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance-SEC Davasında Beklenen Duruşma Gerçekleşti: Denetleme Talebine Ret!

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in ABD iştiraki Binance.US ve SEC arasındaki hukuki mücadelede yargıç, bu işin beraber çözülmesi gerektiğini söyledi.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile Binance.US arasında devam eden davaya dair beklenen duruşma gerçekleşti. SEC’nin borsayı denetleme talebine ret cevabı gelirken daha fazla bilgi talebi ise engellenmedi.

SEC, duruşmadan kısa bir süre önce mahkemeden borsanın denetimine dair talepte bulunmuş, Binance.US’in kendisinden istenilen belgeleri sağlama konusunda gönülsüz davrandığını ve işleri kasti olarak yavaşlattığını ima etmişti.

SEC ayrıca Binance.US’in müşteri varlıklarının saklanmasına ilişkin tüm iddialara ışık tutabilecek tüm bilgileri sağlama konusunda engel oluşturduğunu dile getirmişti.

SEC tarafından yapılan başvuruda, Binance.US’in Ceffu ile olası ilişkisine atıfta bulunan bir ifadeyle borsanın cüzdan saklama hizmetleri ve yazılım desteği aldığı kuruluşlarla ilgili belge sağlamasını zorunlu kılacak bir mahkeme emri istediğini belirtti. Öte yandan Ceffu ise konu hakkında, Binance veya operasyonları ile herhangi bir bağlantısı olduğunu reddetti.

Regülatör 14 Eylül‘de borsanın Ceffu’yu kullanarak müşteri varlıklarının ABD’de tutulması anlaşmasını ihlal ediyor olabileceğini vurgulamıştı.

İki taraf birlikte çalışmalı

Davaya liderlik eden Yargıç Zia Faruqui bu noktada 18 Eylül tarihinde yapılan duruşmada bir karar vermemeyi tercih ederek çözüm için beraber çalışması gerektiğinin altını çizdi.

Burada yedek kulübesinden (kanıt) üretilmesine veya üretilmemesine yönelik emir vermeyeceğim. Bu işi birlikte çözmeye çalışalım.

Faruqui SEC’den bilgi taleplerini daraltmasını isterken Binance.US fonlarının güvende olup olmadığını anlamak için bazı borsa görevlilerinin de sorgulanmasına izin verdi. Ancak SEC’nin borsayı incelemeye dair talebi ise reddedildi.

Yargıç bu noktada Binance.US’in varlıkların saklanması ve kontrolü üzerine daha fazla bilgi sağlaması gerektiğini söylerken borsanın varlıklar üzerinde tam kontrole sahip olduğundan pek emin olmadığını belirtti.

Bunların yanı sıra Binance.US karşılıklı olarak karşılaştırılan bir tarihte incelenmesi için bir genel muhasebe defteri oluşturacağını dile getirdi. Dava sonunda bir sonraki duruşmanın 12 Ekim tarihinde yapılması ve 10 Ekim’e kadar ortak durum raporu sunulmasına konusunda mutabakata varıldı.

Binance.US 12 Eylül tarihinde mahkemeye verdiği bir dosyada SEC’nin bilgi talepleri için “mantıksız ve külfetli” nitelendirmesinde bulunmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!