Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Altcoin’in CEO’su ve DAO’suna SEC’den Mahkeme Celbi: Fiyatta Dalgalanma!

Merkeziyetsiz borsa (DEX) SushiSwap’in (SUSHI) CEO’su Jared Gray, kendisinin ve Sushi DAO’nun SEC’den mahkeme celbi aldığını söyledi ve yasal süreçler için 3 milyon dolarlık fon teklifinde bulundu. 

Jared Gray 21 Mart tarihinde yaptığı 3 milyon dolarlık fon kurulmasını teklif ettiği açıklamada, SushiSwap’in merkeziyetsiz otonom organizasyosu Sushi DAO’ya ve kendisine ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından bir mahkeme celbi iletildiğini duyurdu.

Yaptığı açıklamada SEC ile iş birliği içerisinde olduklarını belirten CEO, devam eden yasal durumlar ve soruşturmalar hakkında kamuoyuna açıklama yapmayı düşünmediklerini belirtti.

Teklife yorum yapan bir kullanıcı bir DAO’nun nasıl mahkemeye çağrıldığını anlayamadığını belirterek durumun mantık dışı oluşuna dikkat çekti kullanıcı, “Ben de bir DAO üyesiyim posta kutumda bir mahkeme celbi göremedim” ifadelerini kullandı.

CEO ayrıca mahkeme celbini açıkladığı önergede, SushiSwap Sushi DAO’ya geçmişte temel geliştiriciler için kurulmuş olan 100 bin dolarlık Sushi DAO yasal savunma fonunun yanı sıra 3 milyon USDT’lik yeni bir fon kurulmasını teklif etti.

Öte yandan Gray, fonun temel geliştiricilerin avukat ve mahkeme masrafları gibi yasal savunma süreçlerinde kullanılmasının planlandığını ifade ederken toplanılacak 3 milyon USDT’nin savunma sürecinde tükenmesi haline 1 milyon dolarlık ek bir fon ayrılmasına da teklifinde yer verdi.

Coingecko verilerine göre mahkeme haberi sonrasında SUSHI, 1,22 dolar seviyesinden 1,15 dolar seviyesine gerileyerek %5,73 değer kaybetti. SUSHI yazım itibariyle 1,18 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!