Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Altcoin’in Çin’deki En Büyük Topluluğu Faaliyetlerini Durdurdu: Sebebi Ne?

Polkadot (DOT) ekosistemindeki en büyük Çinli topluluk olan PolkaWorld, çeşitli finansal nedenlerden dolayı faaliyetlerini durdurduğunu açıkladı

PolkaWorld 15 Eylül tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı gönderide, Polkadot’un başlattığı OpenGov ile topluluk üyeleri arasında çıkan finansal anlaşmazlıklardan ötürü faaliyetlerini durdurmak zorunda kaldıklarını belirtti.

4 yıldır aktif bir şekilde faaliyet gösteren PolkaWorld, OpenGov sistemine yapılan resmi finansman başvurusunun reddedilmesi nedeniyle 15 gündür faaliyet gösteremediklerini bildirdi.

PolkaWorld, Polkadot’un OpenGov’u başlatma nedeninin ekosistem yönetimini daha merkeziyetsiz ve şeffaf hale getirmek olduğunu ancak mevcut durumun amaçlanandan oldukça uzak kaldığını ima etti. OpenGov’un Polkadot hazine yönetimini daha verimli ve şeffaf yapmasının hedeflendiği buna karşın artık birçok kişinin hazine taleplerinin reddedildiği de PolkaWorld’ün açıklamaları arasında yer aldı. PolkaWorld bu doğrultuda birçok kişinin ekosistemi terk ettiğini ve bu durumun en çok ekosistemdeki katkı sağlayıcıları ve organizasyonları etkilediğini söyledi.

Bu noktada ekosistem katılımcılarının Polkadot’u iyiye götürmek amacıyla yola çıktığını yeniden hatırlamaları gerektiğini ima eden PolkaWorld şu ifadelerde bulundu:

Eğer OpenGov, yetenekli ekiplerin kaybına yol açıyorsa bir hata yapıyor olabiliriz.

PolkaWorld bunlara rağmen OpenGov’a tamamen kötümser bir bakış açısından yaklaşılmaması gerektiğini sistemin sadece optimizasyona ihtiyaç duyduğunu savundu. PolkaWorld topluluk önerilerine dayanarak teklifini güncelleyeceğini belirtirken oyların çoğunluğun kararına göre verilmemesini kullanıcılardan rica etti.

Öte yandan bir başka Polkadot topluluğu olan Brushfam de kurucusu Markian Ivanichok’un sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama ile Polkadot ekosisteminden ayrıldığını bildirdi. Brushfam’in PolkaWorld ile benzer şekilde finansman problemlerinden şikayetçi olduğu görüldü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!