Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Stablecoin’de Arzın Yüzde 11’ine Sahip Cüzdanlar Kimin? 21,6 Milyon Dolar Faiz!

DeFiLlama kurucusu 0xngmi, stablecoin DAI’nın en büyük iki sahibinin PulseX (PLSX) bağlantılı cüzdanlar olduğunu belirtti.

MakerDAO (MKR) tarafından ihraç edilen Dai (DAI) stablecoin hakkında dikkat çeken bir gerçek gözler önüne serildi. On-chain analiz platformu DeFiLlama’nın kurucusu 0xngmi, 14 Eylül tarihli bir sosyal medya paylaşımında, DAI tutan en büyük iki cüzdanın Pulsechain’deki PulseX ile bağlantılı Harici Sahipli Hesaplar (External Owned Accounts – EOA) olduğunu belirtti.

On-chain verilere göre elinde en fazla DAI bulunan PulseX bağlantılı EOA cüzdanında 278 milyon DAI bulunuyor. İkinci en büyük DAI sahibi benzer bir cüzdan ise 153 milyon DAI tutuyor. Toplamda 430 milyon DAI ile toplam arzın %11,3’üne sahip olan cüzdanlar, pasif stablecoin getirisi sayesinde yıllık bazda 21,6 milyon dolarlık gelir elde edebiliyorlar.

Bu durumun ürkütücü olduğunu ima eden 0xngmi, token sahiplerinin konu özelinde hiçbir söz hakkına sahip olmadığını ifade ederek spekülasyonları alevlendirdi.

DAI sahiplerine ait bu detayın ortaya çıkmasının ardından DAI (PulseChain) olarak adlandırılan stablecoin’in değerinde de hareketlilik görüldü. CoinGecko verilerine göre haber akışına paralel olarak 0,989 dolara kadar gerileyen ve dolar sabitliğini kaybeden DAI (PulseChain), yazım esnasında 1 dolardan işlem görüyor.

En büyük iki DAI sahibi PulseX cüzdanlarının perde arkasında ise HEX ile ünlü olan ve ardından PulseChain ve PulseX’i kuran Richard Heart yer alıyor. Heart son olarak ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) geçtiğimiz temmuz ayında kendisine açtığı dava ile gündeme gelmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!