Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Eski Huobi Çalışanı Kullanıcı Bilgilerini Mi Sızdırdı? Polis Tarafından Sorguya Alındı!

Eski bir Huobi çalışanının borsa cüzdanlarına gönderdiği bir Truva atı virüsü nedeniyle bazı kullanıcıların özel anahtarları sızdırıldı.

Çinli haber muhabiri Colin Wu’nun ajansı Wu Blockchain’in 16 Eylül tarihli paylaşımına göre eski bir Asya’nın en büyük kripto para borsalarından HTX’in (eski adıyla Huobi) çalışanı eski adıyla Huobi Cüzdanı olan iToken’ın altyapısına bir truva atı virüsü yaydı.

Virüs, bazı kullanıcıların cüzdan kurtarma “anımsatıcılarının” veya özel anahtarlarının sızmasına ve varlıklarının tehlike altına girmesine neden oldu. Eski Huobi çalışanı truva atı virüsünü bulaştırmasının ardından kolluk kuvvetleri tarafından sorguya alındı.

Yaşanan olayın ardından İToken sistemi, kullanıcılara bazı cüzdan adreslerinde güvenlik sızıntısı olabileceğine dair uyarıda bulundu. Ardından riskli cüzdanlardaki varlıklar, güvenlik kurumu refundyourcoins’e gönderilerek koruma altına alındı. Güncel bilgiye göre refundyourcoins, varlıkların geri alınmasını kolaylaştırmak için bir geri ödeme süreci başlatacak.

Wu’ya göre refundyourcoins’e gönderilen ve geri ödeme sürecine dahil olan varlıklar arasında Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), TRON (TRX), Ripple (XRP) yer aldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!