Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Harmony Hack Saldırısında Yeni Gelişme: Varlıklar Rus Borsasına Taşındı! Satış İçin Mi?

Harmony Protocol’ün (ONE) Horizon köprüsünden çalınan kripto paraların 21,9 milyon dolarlık kısmı Rusya merkezli bir kripto para borsasına aktarıldı.

Harmony Protocol’ün Horizon köprüsünden geçtiğimiz yılın haziran ayında 100 milyon dolar değerinde Ethereum (ETH) çalınmıştı. Bu varlıklar zaman içerisinde birçok kez farklı cüzdanlar arasında hareket etti. ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) saldırıyı gerçekleştirenlerin Kuzey Koreli hacker grubu Lazarus olduğunu doğrulamıştı.

Çalınan Ethereumların bir kısmı daha önce Tornado Cash aracılığıyla aklanmaya çalışılmıştı. On-chain analiz platformu Chainalysis verilerine göre bu sefer de 21,9 milyon dolar değerinde kripto para Rusya merkezli bir kripto para borsasına taşındı. Yapılan bu transfer, piyasa analistleri tarafından satış öncesi bir hazırlık olarak yorumlandı. Öte yandan hackerların varlıkları aklayıp ardından başka bir yere transfer etme ihtimali de bulunuyor.

Chainalysis ayrıca hackerların 2021 yılından beri kara para aklamak için bu borsa da dahil olmak üzere Rusya merkezli hizmetleri kullandığına dair kanıtlar olduğunu belirtti:

Bu son eylem, bu iki ülkenin siber yeraltı dünyaları arasındaki ortaklıkta önemli bir tırmanışa işaret ediyor. Bu son transfer sadece Kuzey Koreli ve Rus siber suç aktörleri arasında güçlü bir ittifaka işaret etmekle kalmıyor, aynı zamanda küresel yetkililer için de işlerin iyice zorlaştığını gözler önüne seriyor. Rusya’nın kolluk kuvvetlerinin uluslararası yetkililere karşı bilinen işbirlikçi olmayan tutumu, Rus borsalarına gönderilen çalıntı fonların kurtarılması olasılığını iyice düşürüyor.

FBI son olarak saldırganların 13 Ocak tarihinde çalınan fonların 60 milyon dolar değerindeki Etherlik kısmını aklamak için bir gizlilik protokolü olan Railgun’ı kullandığını ve aklanılan varlıkların bir kısmının Rusya merkezli borsalar dahil olmak üzere farklı kripto para borsalarına gönderilerek Bitcoin’e (BTC) çevrildiğini bildirmişti.

Chainalysis verilerine göre Kuzey Kore’li hacker gruplar 2022 yılı içerisinde 1,65 milyar dolar değerinde kripto para çaldı. Bu yıl ise söz konusu gruplar henüz 340 milyon dolarlık kripto para çalabilmeyi başardı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!