Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Bitcoin Adreslerinde 28 Milyar Dolarlık Servet Yatıyor

Gerçekleştirilen yeni bir araştırmada Bitcoin’in neredeyse iki yıldır akümülasyon döngüsünde olduğu saptandı. On-chain araştırma firması Glassnode’un raporuna göre 2019 yılının başlarından itibaren 2.6 milyon adet Bitcoin, akümülasyon adreslerinde tutuluyor. Güncel kurla 28 milyar dolar eden bu Bitcoin miktarı, toplam arzın yüzde 14’üne denk.

Şirket kendi Twitter hesabında yaptığı açıklamada Bitcoin için akümülasyon durumunun yükseliş trendinde olduğunu belirtirken bu hesaplarda herhangi bir BTC harcamasının olmadığını açıkladı. 2010-2020 yılları için paylaşılan grafikte son 1 seneye dikkat çekilirken aralıktaki yükseliş dikkat çekiçi.

Bitcoin için akümülasyon adreslerindeki toplam denge

Bir hesabın akümülasyon hesabı olması için hesapta, küsuratsız olarak çevirebileceğimiz en az 2 “non-dust” gelen para işleminin olması gerekiyor. Aynı zamanda hesaptan da bir Bitcoin (BTC) çıkışı olmaması gerek. “Dust” ise tıpkı birkaç satoshi gibi, genellikle kendi başlarına harcanması mümkün olmayan işlem artıkları olarak geçiyor.

Bitcoin için popüler borsa Coinbase

Son açıklanan verilere göre Bitcoin arzının yüzde 10.6’sı en büyük beş kripto para borsalarında tutuluyor. Bu borsaların başında ise 944,904.29 BTC’lik Coinbase geliyor. Coinbase’i 323,665.77 BTC ile Huobi ve 289,961.93 BTC ile Binance izliyor. Yakın zamanda kullanıcılara sunduğu hesaplama aracıyla da gündem olan Coinbase ile kullanıcılar borsa üzerindeki işlemlerinde kar/zarar hesaplarını da yapabilecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!