Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para ve Lüks Arabalarla 2 Milyon Dolar Kara Para Akladı

Yeni Zelanda polisi kripto para birimlerini kullanıp lüks harcamalar yapan ve bunları yaparken 2 milyon dolardan fazla kara para aklayan birini yakaladı.

Yeni Zelanda’da gerçekleşen olayda, polisin düzenlediği operasyonlar sonrası çeşitli şekillerde para aklayan 40 yaşındaki bir adam yakalandı. Bir haber sitesinin paylaştığı bilgiye göre duruşmada kimliğinin gizli kalmasını talep eden kişi; yaptığı kripto para, lüks araba ve mülkiyet harcamaları üzerinden akladığı kara para sebebiyle 30’dan fazla suçlamayla karşı karşıya. Operasyon sonrası bilançonun ise toplam 2.19 milyon dolar olduğu açıklandı.

Yaşanan olayda kimliği gizli kişinin para aklamak üzere kullanmak için binlerce Yeni Zelanda Doları edindiği ve daha sonra onları da kripto para almak için kullandığı belirtildi. Ayrıca yüz binlerce dolarlık iki lüks araç satın alımı üzerinden de para aklayan bu kişi, Yeni Zelanda’nın bir semtinden yine aynı amaçla arazi satın aldı. Suçlamaların devamındaysa kişinin sahte kimlikle bir bankadan yüklü miktarda para edindiğini belirtiliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!