Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Twitter CEO’sundan Nijerya’ya Bitcoin ile Bağış Çağrısı

Twitter CEO’su Jack Dorsey, Nijerya merkezli protestolarda yardım çağrısında bulunan bir grup aktivist için Bitcoin ile bağış yapılması çağrısında bulundu. Son zamanlarda Batı Afrika ülkesini saran protestolarda ülkenin banka ve fintech uygulamalarını yasakladığı, bu nedenle Bitcoin ile yapılacak bağışların beklendiği öğrenildi.

Son günlerde Nijerya’da Özel Soygunla Mücadele Ekibi’ne (SARS) karşı başlayan protestolar, günlerdir birçok gencin bu harekete katılmasına yol açtı. Protestoları desteklemek isteyen kişi ve kuruluşlar bağış kampanyaları başlattı. Fakat Nijerya’nın banka ve fintech uygulamalarını tamamen yasaklamasıyla birlikte bağış kampanyaları sekteye uğradı. Bir grup protestocu ise Bitcoin (BTC) ile bağış yapılmasını istedi. Twitter CEO’su da Nijerya merkezli protestolara karşı sessiz kalmadı ve Bitcoin ile destek verilmesini istedi.

Jack Dorsey’den #ENDSARS Bağışlarına Destek

Yaşanan olaylar nedeniyle para transferlerinin önünü kapatan Nijerya, Bitcoin ile bağış toplanmasının önünü açtı. Ülkedeki birçok grup ve aktivist, Bitcoin ile bağış kabul etmeye başladığını duyurdu. İçlerinde en çok ses getiren ise The Feminist Coalition Group adlı aktivist grup oldu. Grubun #SARSMustEnd hashtagli paylaşımlarının ardından banka hesapları ve popüler Fintech platformu Flutterwave’deki bağış hesabı kapatıldı. Bunun ardından grup, twitter hesabında Bitcoin adresini paylaştı.

Twitter CEO’sunun da ilgisini çeken paylaşım, binlerce kişiye ulaştı. The Feminist Coalition Group adlı aktivist grubun tweetini paylaşan Jack Dorsey, #EndSARS hashtagi ile gruba Bitcoin ile destek verilmesini istedi. Paylaştığı tweet, 72 binden fazla retweet ve like aldı.

Protestocular Bitcoin ile Bağış Toplamaya Başladı

Nijerya’daki protestocuların Bitcoin ile bağış istemesinin ardından birçok kişi bu kampanyaya destek verdi ve 50’nin üzerinde para transferi gerçekleşti. Paylaşılan veriye göre yaklaşık 3000 dolar civarında para toplandı. Yorumlara göre, Nijerya’da yaşayanların kripto para birimlerini daha fazla benimsemeye başlamasıyla Bitcoin’in kullanım alanı genişleyerek daha önemli bir hale gelebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!