Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Cüzdanı Trezor Masaüstü Uygulamasını Yayınladı

Kripto para birimleri için cüzdan hizmeti sağlayan Trezor, donanım cüzdanlarını daha güvenli ve sınırsız bir hale getiren Trezor Suite masaüstü uygulamasını yayınladı.

SathoshiLabs tarafından geliştirilen ve kullanıcılarına donanım cüzdanını ve portföyünü birlikte kullanma imkanı sunan Trezor, yayınladığı bir blog yazısında donanım cüzdanlarını daha güvenli ve sınırsız bir deneyim haline getirmek için çalıştıklarını belirtti. Herkesin işlemlerini kolaylıkla yapabilmesi için kullanıcı dostu bir hale getirilen arayüz ve özelliklerle gelişmeye devam eden Trezor Suite’in henüz beta sürümünde olduğu aktarılan yazıda, Trezor Suite ile Trezor ekosisteminde daha fazla verimlilik görüleceği vurgulandı.

Kullanıcı Dostu, Güvenli ve Gizli

Kripto para cüzdanını ve portföyü aynı anda yönetebilme hizmeti sağlayan Trezor Suite masaüstü uygulamasının, kullanıcılara tamamen güvence sağladığı açıklandı. Bu masaüstü uygulamasıyla, tarayıcı tabanlı bir donanım cüzdanının karşılaştığı kimlik avı saldırılarından doğan bilgi hırsızlığı riskinin ortadan kaldırıldığı belirtildi.

Yayınlanan yazıda Trezor Suite’in Windows, Mac ve Linux işletim sistemleriyle uyumlu olduğunu söyleyen Trezor, kullanıcıların artık her şeyi tek bir yerden kontrol edebileceklerini duyurdu.

Kullanıcı deneyimi ve performansının geliştirilmesi için akıllı bir kullanıcı arayüzü tasarımı ve yeni araçlar üzerine çalışan Trezor, yakın gelecekte daha heyecan verici ve sofistike özelliklerin de uygulamaya ekleneceğini söyledi.

Trezor, yaptığı açıklamada ayrıca beta sürecinde birçok iyileştirme yapılacağını ve tam sürümün yayınlanmasının ardından tarayıcı tabanlı çalışan Trezor Cüzdan’ın kullanımdan kaldırılacağını duyurdu.

Uygulamanın tam sürümünün Ocak 2021’de duyurmayı planlayan Trezor, gelecek yıl da bir mobil uygulamayı kullanıcıların hizmetine sunacak.

Güvenlik Açıklarıyla Karşı Karşıya Kalmıştı

Bu senenin başında Kraken Security Labs tarafından yayınlanan güvenlik raporunda Trezor cüzdanlarındaki önemli bir güvenlik açığından bahsedilmişti. Trezor One ve Trezor T model cüzdanlarda yapılan testler sonucunda önemli bir donanım eksikliği olduğu belirtilen rapor, cüzdanlara sızmanın mümkün olduğunu duyurdu.

Kısa süre sonra bu güvenlik açığını doğrulayan Trezor ekibi, derhal çalışmalara başlayarak Trezor Suite uygulamasını kullanıcıların kullanımına sundu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!