Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Bitcoin İndikatörüne Göre Satış ve Düşüş Devam Edecek!

Lider kripto para birimi Bitcoin efsanevi bir Mayıs ayı yaşadıktan ve değerini %50 civarında arttırdıktan sonra Haziran ayında beklenmeyen bir düşüşe imza attı. BTC, 9.000 doları geçtikten sonra bir anlık düşüş ile  bazı borsalarda 7.200 dolara kadar geriledi ve basın saatine göre 7.823 dolardan işlem görmekte.

Volatility indicator

Ancak Bloomberg tarafından yayınlanan bir haberde belirtilene göre, satış baskısı özellikle bu indikatörün işaretleri doğrultusunda devam edecek ve BTC daha da sert bir düşüş yaşayacak. ‘Vera Cvg Dvg’ olarak bilinen indikatör geçtiğimiz Nisan ayından bu yana 2019 yılında ikinci kez satış sinyali veriyor. Nisan ayının sonunda bir kere daha satış sinyali veren indikatör, o tarihlerde buna uyan ve elindeki BTC’leri satan yatırımcıların yaklaşık %70 civarında zarar etmesine neden oldu.

Bu sebeple bu seferki satış sinyalinin de benzer bir sonuç doğurup doğurmayacağı konusunda bir kesinlik mevcut değil. İndikatör temel olarak Bitcoin’in volatilitesine endeksli olarak çalışıyor ve sert fiyat dalgalanmaları ile parabolik hareketleri analiz ediyor.

Bitcoin, Haziran ayında sert bir düşüş yaşasa da, 2019 yılının Mayıs ayı içerisinde en çok kazanç sağlayan varlık olmayı başardı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment