Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rusya’nın Gıda Devi Blockchain Kullanıyor

Rusya‘nın en büyük gıda şirketlerinden Dixy, bundan böyle Blockchain teknolojisinden faydalanacak.

Merkezi Rusya’nın başkenti Moskova’da bulunan ve ülkenin en büyük üçüncü gıda şirketi olarak gösterilen Dixy; birlikte çalıştığı tedarikçi şirketlerle ve faktoring şirketleriyle işbirliği yaparak yeni bir Blockchain sistemini kullanmaya başladı.

Dixy tarafından yayınlanan basın duyurusuna göre şirket Blockchain teknolojisini kullanarak tedarikçilerle faktoring şirketleri arasında eskisine kıyasla çok daha sıkı bir bağ kurmayı planlıyor. Yine basın duyurusunda yer alan bilgilere göre bu iki parti arasındaki etkileşimler bundan böyle Ethereum (ETH) tabanlı bir Blockchain platformu olan Factorin üzerinden yürütülecek.

Factorin adlı platformu kullanan tedarikçiler bu platform sayesinde web arayüzünü veya mobil uygulamayı kullanarak işlem yapabiliyor, belli başlı süreçleri otomatik hale getirebiliyorlar. Tedarikçiler ayrıca ürün teslimatı yaptıktan sonraki bir gün içerisinde ödeme alabiliyorlar. Bu platform üzerinden ödeme almak isteyen tedarikçiler ödeme işlemleri için Alfa-Bank, Pervouralskbank ve Bank National Factoring Co. gibi bankalarla birlikte çalışabilecekler.

Dixy tarafından yapılan açıklamalara göre bu platform hem ürün doğrulama sürecini hızlandırıyor hem de bu sürecin çok daha az emekle yürütülmesini sağlıyor. Şirket ilerleyen zamanlarda Blockchain teknolojisini daha farklı alanlarda da kullanmaya başlayabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment