Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Bitcoin Madencisi, Üretim Kapasitesinde Yüzde 30’luk Artışa Gitti

Kripto para madencilik şirketlerinden Iris Energy Limited, Britanya Kolombiyası’ndaki tesisinin üretim kapasitesini %30 oranında artırdı.

Iris Energy tarafından yapılan açıklamaya göre şirket, Teksas’taki tesisinde tuttuğu bazı S19j Pro model miner cihazlarını Britanya Kolombiyası’na sevkedip, buradaki üretim kapasitesini 1,5 EH/s’ye çıkarttı.

Şirketin buraya sevkettiği ve sevketmeye devam ettiği cihazların toplamda 2,0 EH/s üretim kapasitesi bulunsa da, bunların sadece 0,4 EH/s’lik kısmı için kurulum sağlandı.

Britanya Kolombiyası’ndaki yetkililer, yeni kripto para madencilerinin bölge şebekesine bağlanmak için yaptığı talepleri askıya almıştı. Iris Energy’nin açıklamasına göre bu karar, şirketin bölgedeki 160 megavatlık veri merkezini etkilemedi.

Iris Energy, aralık ayı boyunca kasım ayına kıyasla %19 oranında daha az bitcoin üretip, yine kasım ayına kıyasla %27 oranında daha az gelir elde etti: 2,1 milyon dolar.

Şirket, üretim performansındaki bu düşüşün, bir önceki ay son verilmiş bazı hosting anlaşmalarından kaynaklandığını belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!