Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Geçen Yıl Yasa Dışı Kripto Para İşlemlerinde Rekor Kırıldı!

Blockchain analiz firması Chainalysis’nin araştırmalarına göre geçen yıl suç amacıyla yapılan kripto para işlemlerinin değerinde rekor kırıldı.

Chainalysis tarafından bugün yapılan açıklamalara göre 2022 yılı boyunca, yasa dışı amaçlarla yapılmış kripto para işlemlerinin toplam değeri 20,1 milyar dolar oldu. Bu, tüm zamanların en yüksek sayısını temsil ediyor.

Kripto para piyasası geçtiğimiz yıl boyunca olumsuz bir performans sergiledi. Ama Chainalysis’e göre kripto para işlem hacimleri genel olarak düşse de, yasa dışı işlemlerin hacminde keskin bir büyüme yaşandı.

Ayrıca, ABD’nin yaptırım listesine aldığı şirketlerin kripto para işlemlerinde de inanılmaz bir büyüme görüldü. Bu sayı, 2022 yılında öncesine kıyasla 100 bin kattan fazla artış gösterdi.

Chainalysis’in analizlerine göre 2022 yılı boyunca yapılan yasa dışı işlemlerin kayda değer bir kısmı, Rus kripto para borsası Garantex’e gönderilmiş paralardan oluşuyor.

Chainalysis, ortaya çıkan toplamda 20,1 milyar dolarlık bu sayının sadece blockchain işlemlerine dayalı olduğunu ve kripto firmalarının, blockchain haricinde yapmış olabileceği yasa dışı işlemlerin dahil edilmediğini söylüyor.

Şirket ayrıca yeni bulgularla birlikte bu sayının zaman içerisinde artabileceğini de söylüyor. Nitekim, 2021 yılında yapılmış yasa dışı işlemlerin hacminin başta 14 milyar dolar olduğu açıklanmış, bu sayı daha sonra 18 milyar dolar olarak güncellenmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!