Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Coin’de Dolaşıma Giren Token Miktarı Ciddi Oranda Düştü: Fiyatı Etkileyecek Mi?

Merkeziyetsiz finans (DeFi) devi Curve Finance’ın yerel token’ı CRV’yi güçlendirmek için yaptığı kritik güncelleme gerçekleşti.

Geçtiğimiz günlerde sıkıntılı bir süreç geçiren ve likidite havuzlarına 62 milyon dolardan fazla hack saldırısı gerçekleştirilen Curve Finance’in, yerel token’ı CRV için önemli bir emisyon azaltma planını devreye girdi.

Ekip tarafından sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada, dolaşıma girecek CRV’lerin emisyon oranının önceden programlandığı gibi günlük olarak 532 bin CRV‘den 448 bin CRV‘ye %15,9 oranına düşürüldüğü belirtildi. Bu da dolaşıma giren token sayısının %15,9 azalacağı ve proje özelinde kayda değer bir deflasyonist yapının tetikleneceği anlamına geliyor.

Bununla birlikte yaşadığı milyonlarca dolarlık saldırının ardından yaralarını hızla kapatan proje, sergilediği istikrarlı duruşuyla beğenileri topladı.

CRV üzerindeki düşüş eğilimi tamamen ortadan kalkmamış olsa da yapılan duyuruya paralel olarak 24 saatlik işlem hacminde %8’lik bir atış görüldü. Bu artışla birlikte CRV’nin 24 saatlik işlem hacmi 49 milyon dolara çıkmış oldu.

Bir önceki dolaşıma girecek coin sayısında azalma görüldüğünde de fiyatta büyük bir değişim olmamıştı. O dönemden bu yana %60 civarında değer kaybı yaşayan CRV, yazım esnasında 0,5846 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!