Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Coin’den Dünya Devi Shell İle Sürpriz Ortaklık: Fiyatta Yükseliş Yaşandı!

Açık kaynak kodlu projeler için bir bağış platformu olan Gitcoin (GTC), iklim çözümü projelerinin geliştirilmesine destek olmak amacıyla en büyük petrol şirketlerinden biri olan Shell ile ortaklık kurdu. 

İnsanların açık kaynak kodlu projeleri destekleyebilmesine olanak tanıyan bir platform olan Gitcoin, Shell ile bir yıl sürecek bir ortaklığa gittiğini duyurdu. İkili bu kapsamda, blockchain’in küresel koordinasyon sorunlarını çözme yeteneğinde faydalanarak iklim çözümleri için açık kaynak kodlu yazılımlar geliştirilmesini destekleyecek.

Shell ortaklık doğrultusunda Gitcoin Hibe Programı’ndaki sonraki dört İklim Çözümleri turu için Gitcoin eşleşme fonuna bağış yapacak. Ayrıca bu yılın dördüncü çeyreğinde blockchainin enerji kullanımı senaryoları üzerine bir hackathon düzenlenecek.

Bunun yanı sıra Shell’in Gitcoin’e ve karar verme süreçlerinde sürdürülebilirlik ve kalkınmaya katkıda bulunacağı söylendi. Shell’in açıklamalarına göre Gitcoin ile çalışmak şirketin daha sürdürülebilir ve temiz enerji çözümleri sağlama hedefi doğrultusunda yapılan hamlelerden birini temsil ediyor.

Gitcoin Etki Başkanı Azeem Khan, Sehll ile iş birliğinden heyecan duyduklarını şu ifadelerle dile getirdi:

Bu iş birliği blockchain aracılığıyla gerçek dünya çözümleri için şeffaf bir fon tahsisini ölçeklendirme potansiyelinin dikkate değer bir örneğidir.

Shell Blockchain ve Web3 Başkanı Vikram Seth, Gitcoin ile çalışmanın dünyanın dört bir yanından yeni projeleri keşfetmek, desteklemek ve yenilikçi finansman mekanizmalarından yararlanmak için harika bir yol olduğunu söyledi.

Gitcoin (GTC) fiyatı Binance üzerinde %12 yükseldi

Ortaklık haberi ardından GTC fiyatı Binance üzerinde 1,105 dolar seviyesinden 1,236 dolar seviyesine kadar yükselerek %12’ye varan değer kazancı kaydetti. CoinGecko verilerine göre GTC, yazım esnasında 1,182 dolar seviyelerinde bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!