Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’li Kripto Para Şirketi Sonunda İflas Etti: Dikkat, Bu Coin’in Yüzde 30’u Elinde!

Kripto paralar için saklama ve altyapı hizmetleri sağlayan ABD merkezli Prime Trust, Bölüm 11 iflas başvurusunda bulundu.

Müşteri varlıklarının bulunduğu bazı cüzdanlara erişimini kaybetmiş olan ve kötü günler geçiren kripto saklama hizmetleri sağlayıcısı Prime Trust 14 Ağustos tarihinde yayınladığı basın açıklamasında, ABD Delaware Bölge İflas Mahkemesi’ne Bölüm 11 iflas başvurusu yaptığını bildirdi. Şirketin yüz milyon dolar ile yarım milyar dolar arasında borcu bulunduğu belirtildi.

Şirketin başvurusunda, 25 bin ile 50 bin alacaklıya sahip olduğu ve yarım milyar dolara kadar varabileceği düşünülen borçlarına karşılık 50 ile 100 milyon dolar arasında varlığa sahip olduğu ifade edildi.

Prime Trust en büyük beş alacaklısına 110 milyon dolardan fazla borçlu olduğunu aktardı. Bunun yanı sıra 16 alacaklının 1 milyon dolardan fazla alacak hakkına sahip olduğu vurgulandı.

Bunun yanı sıra Prime Core Technologies, Prime Digital, Prime IRA gibi şirketin diğer bağlı kuruluşları da iflas başvurusunda bulundu.

Saklama hizmetleri şirketi, maaşları ve sosyal yardımları ödemeye devam etme izni isterken mevcut durumda işleyişe devam eden şirketin varlık ve operasyonlarının satışı dahil tüm alternatiflerin rahatça değerlendirilebilmesi için bir dizi önergeyi mahkemeye sunmayı planladıklarını da belirtti.

Prime Trust’ın başvurusu, Jhon Guedry’ın şirkete kayyum olarak atanmasından sonra gerçekleşti. Jhon Wilcox ve Michael Wyse da Guedry ile birlikte şirketin yeniden yapılandırma komitesinde yer aldı.

Audios (AUDIO) coin arzının yüzde 30’u elinde

Şirketin barındırdığı kripto paralar arasında 61 milyon dolarlık AUDIO yer alıyor. Bu miktar elinde en çok bulundurduğu altcoin olurken ve AUDIO arzının yaklaşık %30’unu temsil ediyor. AUDIO, merkeziyetsiz müzik yayın platformu Audios’un yerel token’ıdır.

Nevada Finansal Kurumlar Bölümü (NDFI), geçtiğimiz haziran ayında Prime Trust’ın müşteri fonlarını barındıran bazı cüzdanlara erişimini kaybettiğini açıklayarak şirkete kayyum atanmasını talep etmişti. Prime Trust ayrıca regülatörün emriyle para yatırma ve çekme eylemlerini durdurmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!