Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Müşteri Fonlarına Erişimi Kaybeden Şirkete Dava: Bu Altcoin’de Arzın Yüzde 31’i Tehlikede mi?

Nevada regülatörü kripto para saklama şirketi Prime Trust’ın 82 milyon dolarlık açığı olduğunu belirtirken şirkete derhal kayyum atanması talebinde bulundu.

Nevada Finansal Kurumlar Bölümü (NDFI) Prime Trust’a kayyum atanması için mahkemeye dilekçe verdi. Regülatör kurum Prime Trust’ın 82 milyon dolarlık açığı olduğunu vurgularken şirketin müşteri mevduatlarını karşılayacak fonu olmadığını ve müşteri fonlarının bulunduğu bazı cüzdanlara erişimini kaybettiğini iddia etti.

NDFI ilk olarak 22 Haziran tarihinde Prime Trust’ın müşteri fonlarını ödeyemeyecek hale geldiğini bildirerek ihtarname göndermişti. Ardından Prime Trust, tüm para yatırma ve çekme işlemlerini askıya aldığını duyurmuştu.

NFID ayrıca Prime Trust yöneticilerinin şirket fonlarına erişimini ve bu fonları taşımasını engelleyecek kısıtlamalar talep etti.

Audius arzının %31’i Prime Trust’ın elinde

Prime Trust’ta şu anda 85,7 milyon dolarlık nakit müşteri fonu bulunması gerekiyor. Ancak buna karşın şirketin elinde yalnızca 2,9 milyon dolarlık bir nakit yer alıyor. Şirketin müşterilere ait elinde bulunması gereken kripto fonları ise 69,5 milyon dolara karşılık geliyor. Cüzdanlara bakıldığında ise yalnızca yaklaşık 900 bin dolarlık bir açık bulunduğu gözleniyor. Ancak bu noktada şirketin bu fonların bulunduğu bazı cüzdan adreslerine erişemediği ile ilgili endişeleri gözden kaçırmamak gerekiyor.

Öte yandan On-chain analiz platformu Arkham Intelligence tarafından alınan verilere göre Prime Trust’ın elindeki en büyük kripto varlığı 61 milyon dolarlık Audius (AUDIO) oluşturuyor. Bu sayılara bakıldığında AUDIO arzının %31’ine karşılık gelen miktarda token şu an Prime Trust’ın cüzdanlarında yer alıyor. Herhangi bir aksilik yaşanması durumunda ise AUDIO’nun fiyatının ciddi miktarda etkilenebileceği endişeleri oluşmuş durumda.

Audius fiyatı CoinGecko verilerine göre 24 saatlik periyotta %8‘lik bir düşüş ile yaklaşık 0,178 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!