Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Şirketi ABD’li Düzenleyiciden Emir Aldı, Para-Yatırma Çekme İşlemlerini Durdurdu!

Kripto para saklama şirketi Prime Trust, Nevada regülatörü tarafından gelen emrin ardından para yatırma-çekme işlemlerini durdurdu.

Hakkında iflas söylentileri bulunan Prime Trust, rakibi BitGo’nun satın alma anlaşmasından vazgeçmesinin hemen ardından Nevada Finansal Kurumlar Bölümü’nün (NDFI) emri sonrası para yatırma-çekme işlemlerini durdurdu.

BitGo yakın tarihli bir açıklamasında, rakibi Prime Trust’ı satın almaktan vazgeçtiğini duyurmuştu.

Nevada regülatöründen emir

Nevada Finansal Kurumlar Bölümü tarafından 22 Haziran günü yapılan açıklamada, Prime Trust’ın tüm müşteri fonları ödeyemeyecek hale geldiği bildirildi. Düzenleyici kurum 21 Haziran tarihinde Prime Trust’a daha fazla müşteri ve müşteri fonu kabul etmemesini emretti.

NDFI, konu hakkındaki sorulara e-posta yoluyla cevap vererek Prime’ın sorumluluğu altındaki kripto paraları ve itibari paraları koruyamadığını belirtti. Açıklamanın detaylarında şu ifadelere yer verildi:

Prime, velayeti altındaki varlıkları koruyamadı ve tüm müşteri para çekme işlemlerini karşılayamıyor. Bu nedenle Prime, Nevada güven yasalarını ihlal ederek müşterilerine karşı güvene dayalı görevlerini ihlal etmiştir.

Nevada regülatörünün Prime Trust’ı BitGo anlaşmasından önce de izlediğini, anlaşmanın iptal olmasıyla birlikte emir yolladığı belirtildi.

Prime Trust para çekme işlemlerini durdurdu

Gelen bu emrin ardından harekete geçmek zorunda kalan Prime Trust, tüm para yatırma ve çekme işlemlerini durdurdu.

Öte yandan Prime Trust, iş ortağı Stably’ye gönderdiği bir mesajda endişeleri gidermek ve faal hale gelmek için çalışmaların sürdüğü belirtildi:

Prime Trust, endişeleri gidermek ve mümkün olan en kısa sürede her zamanki gibi işe dönmek için sonraki adımları belirlemek üzere çalışmalarına devam ediyor.

Stablecoin ihraççısı Stably ise Prime Trust tarafında yaşanan bu gelişmelerden olumsuz şekilde etkilendiklerini belirtti ve sonuç olarak bazı hizmetleri ve operasyonları duraklatmak zorunda kaldığını söyledi. Şirket, kripto para saklama hizmet sunan yeni bir ortak bulmak için çalışmalarına devam ettiğini vurguladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!