Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Kozunu Oynadı: SEC’e Karşı ABD Adalet Bakanlığı’na Bağlı Eski Savcı!

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, SEC davasında savunmasını güçlendirmek için eski ABD Adalet Bakanlığı (DOJ) savcısıyla anlaştı.

ABD Columbia Bölge Mahkemesi’ne 22 Haziran tarihinde sunulan beyana göre Binance, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) tarafına 13 farklı suçlama ile açtığı davada eski DOJ savcısı M. Kendall Day ile birlikte çalışmaya başladı.

Yaklaşık 14 yıl boyunca DOJ’da görev yapan Day, verilen bilgilere göre bakanlığın kara para aklama ve varlık kurtarma bölümünün şefliğini yürüttü. Daha sonrasında Gibson, Dunn & Crutcher hukuk bürosuna ortak olarak giren Day’in kara para aklama suçlamaları, ertelenmiş kovuşturma anlaşmaları ve finansal kurumları içeren kovuşturma dışı anlaşmalar konusunda uzmanlaştığı ve DOJ görevi boyunca bu alanda ülke çapında denetim yetkisi olduğu belirtildi.

Binance ve borsanın ABD iştiraki Binance.US ABD’li regülatörlere karşı kurumların eski yıldızları ile anlaşarak elini güçlendirmeye devam ediyor. Yakın geçmişte, SEC eski yetkilisi George Canellos da Binance ekibine katılarak eski kurumuna karşı saflarda yerini almıştı.

Binance tarafından Day ile yapılan anlaşmanın eski SEC yetkilisi Jhon Reed Stark tarafından ortaya atılan iddiaları güçlendirir nitelikte olduğu belirtildi. Stark, yakın zamanda SEC ve ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu’nun (CFTC) Binance’e açtığı davalarda kara para aklamaya yeterince yer vermediğini bunun yerine bu suçlamayı DOJ’a bırakmış olabileceklerini öne sürmüştü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!