Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Eski SEC Yetkilisinden Binance İddiası: Yeni Bir Dava Açılmış Olabilir!

Eski SEC yetkilisi John Reed Stark, DOJ’un Binance hakkında bir suç duyurusunda bulunmaya hazırlandığını veya kamuoyuna kapalı bir biçimde bulunmuş olabileceğini öne sürdü.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) eski İnternet Yaptırım Ofisi Başkanı John Reed Stark resmi sosyal medya hesabı üzerinden 12 Haziran tarihinde yayınladığı gönderide, ABD Adalet Bakanlığı’nın (DOJ) Binance hakkında kamuoyundan gizli bir suç duyurusunda bulunmuş olabileceğini veya buna hazırlandığını iddia etti.

SEC’de uzun yıllar boyunca edindiği tecrübeler ışığında SEC ve ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) tarafından Binance’e açılan davalarda yoğun olarak dolandırıcılık, aldatma ve adaleti engelleme suçlamalarına odaklanıldığını ve kara para aklama faaliyetlerine çok az değinildiğini dile getiren Stark, bu dosyanın DOJ için ayrılmış olabileceğini öne sürdü.

Dava belgelerinde de Binance ve CEO Changpeng Zhao’nun (CZ) ABD yetkilileri tarafından soruşturulduğuna dair belirli ifadeler bulunduğuna dikkat çeken Stark, muhtemelen bu suçlamanın ayrıntıları ile birlikte hazırlandığını ve DOJ’a devredildiğini söyledi.

Eski SEC yetkilisi, konu hakkında şu ifadelerde bulundu:

Bana göre DOJ, SEC, CFTC ve çok sayıda muhbirle çalışıyor ve bir sonraki balta suç duyurusunda bulunmaya veya mevcut suç duyurusunun kamuoyu gizliliğinin kaldırılmasına düşecek.

Öte yandan Stark, CFTC’nin Binance’e açtığı davadan da bazı ayrıntılara yer verdi. Ayrıntılar Binance’in ABD’li müşterilere regülasyonları atlatabilecekleri yollar hakkında gayri resmi bilgilendirme faaliyetlerini içerdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!