Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Firma, İstenmeyen Bir Durumda Bitcoinlerin Aile Üyelerine Aktarılmasını Amaçlıyor

‘Biz ölürsek Bitcoinlere ne olacak’ sorusu kripto para yatırımcılarının aslında dönem dönem aklına gelen konulardan bir tanesi olarak dikkat çekiyor.

Bitcoin cüzdanlarının sahip olduğu private keyler, eğer Bitcoin’in sahibi olan kişiden başka bir kimsede yoksa, kişi şifreyi unuttuğunda ya da ölüm, kaza, demans gibi durumlarda, bu Bitcoin’lere ulaşım neredeyse imkansız bir hale geliyor.

İşte bu konuya eğilen ve konuyla ilgili olarak araştırmalar yapan New York merkezli kripto para girişimi Casa, yeni bir ürün geliştirdi.

Firma, bundan sonra istenmeyen bir durum yaşandığında kişinin sahip olduğu Bitcoinleri istenen kişilere ve aile üyelerine ulaştırılmasını mümkün kılacak bir sistem geliştirdi.

Casa Convenant adı verilen bu sistem, temel olarak şifrelerin bir hardware cüzdanında tutulmasını ön görüyor. Daha sonra bu şifreler, gerek görüldüğü ya da mecbur kalınıldığı takdirde, aile üyelerine aktarılabilecek ve böylelikle Bitcoin’lerin yok olmasının önüne geçilmiş olacak.

Bilindiği gibi, daha önce Kanada merkezli kripto para borsası Quadriga CX’in CEO’su Gerd Cotten, Hindistan’da hayatını kaybetmişti. Cotten’in o dönem tüm borsa soğuk cüzdan şifrelerine sahip olması ve bunları kimsenin bilmemesi, borsayı iflasa götürmüştü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment