Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Silk Road Davasının Savcısı: İtibari Paralar Konusunda Kendimizi Kandırıyoruz!

Andreessen Horowitz ortaklarından olan ve aynı zamanda Adalet Bakanlığı’nın Silk Road davasına bakan savcısı olarak da bilinen Kathryn Haun, itibari para odaklı finansal sistemin aslında kripto paralar konu olduğunda çok sıkı denetlediği konularda, itibari paralara benzer muameleyi yapmadığını itiraf etti.

Haun, itibari paralarla yapılan kara para aklama işlemlerinin neredeyse yüzde 99,9’unun hiçbir işlem görmeden ve soruşturulmadan geçirildiğini vurguladıktan sonra, insanların ve yargının kendisini kandırdığını ifade etti.

Mevcut sistemin regülatörlerinin kripto paralara uyguladığı standartları itibari paralara uygulamadığının altını çizen Haun, şunları ifade etti:

”Bizim mevcut sistemimiz çok kötü bir iş yapıyor. Kara para aklamaların yüzde 99’u  hiçbir soruşturmaya tabi tutulmuyor. Bu konuda ABD Senatosu önünde de açıklamalarda bulundu ve bu istatistiği açıklayan bir diğer kişi de eski Hazine Bakanlığı yetkilisi olmuştu. Bunun doğru olamayacağını düşündüm ancak araştırınca bunun doğru olduğunu kendi gözlerimle gördüm.’

Finansal hizmet endüstrisinin yıllık olarak kara para aklamayı önleme sistemlerine 20 milyar dolar harcadığını ifade eden Haun, bunun işe bile yaramadığını belirtti.

Kripto paralar sık sık kara para aklama potansiyeli nedeniyle eleştirilseler de, itibari paraların takip edilmesi çok daha zor olarak biliniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment