Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Gösterge 2018 Ayı Piyasasının Dip Seviyelerine Geriledi: Bitcoin (BTC) İçin Ne Anlama Geliyor?

On-chain araştırma platformu Glassnode’un son verileri, uzun vadeli Bitcoin (BTC) yatırımcılarının karlılık payının 4 yılın en düşük seviyesine gerilediğini ortaya koydu.

Glassnode verilerine göre Bitcoin’in uzun vadeli yatırımcılar için karlılık oranı, bir önceki ayı piyasası zamanı ile aynı seviyelere geriledi. Söz konusu veriler ışığında bakıldığında Bitcoin sahiplerinin ellerindeki varlıkları, aynı 2018 yılındaki zorlu günlerde olduğu gibi %42 oranda zararla sattığı görülüyor.

Uzun vadeli yatırımcı portföyünün 30 bin-32 bin dolar seviyesinde fiyatlandığını ortaya koyan veriler, aylardır 20 bin dolar bandında seyreden Bitcoin fiyatının yatırımcıları zor kararlar vermeye zorladığını açıkça gösteriyor.

Global çaplı ekonomik kriz ve enflasyon devam ederken hem büyük hem de küçük çaplı yatırımcılar Bitcoin gibi risk ürünlerinden uzaklaşarak daha garanti limanlara yöneliyorlar. Bu durum hem Bitcoin üzerindeki satış baskısı arttırıyor hem de fiyatın diğer risk ürünleriyle olan aşağı yönlü korelasyonunu güçlendiriyor.

Bununla birlikte Bitcoin madencilerinin de karlılık oranlarındaki düşüş dikkatlerden kaçmıyor. Uzun vadeli beklentileri daha yüksek fiyatlanmalar olan madenciler, işlerini devam ettirebilmek için bu fiyatlardan günlük 3 bin-8 bin Bitcoin‘lik satış yapıyorlar. Artan enerji maliyetleriyle boğuşan madenciler eğer ki Bitcoin fiyatı düşmeye devam ederse daha fazla günlük satış yapmak durumunda kalabilirler.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!