Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Hafta Bitcoin Yatırımcılarının Dikkat Etmesi Gereken 3 Gelişme

Bitcoin fiyatı özellikle bu hafta çok büyük bir belirsizlik içerisinde yer alıyor. BTC/USD paritesi kısa süre önce 9.000 doların üzerine çıksa da yaşanan düzeltme ve konsolidasyon fiyatı yeniden 8.700 dolar seviyesine kadar çekti. Bu hafta ise BTC ve bütün kripto para piyasası genelinde çok ciddi değişimler görebiliriz.

Bitcoin Halving Kapıda

Peki yatırımcıların bu hafta fiyatın ilerleyen tarihlerdeki değişimini tahmin edebilmek için dikkat etmeleri gereken gelişmeler neler? Tabii ki ilk ve büyük ihtimalle en çok beklenti oluşan olay, Bitcoin Halving. Blok ödülünün 12,5 BTC’den 6,25 BTC’ye düşecek yani yarılanacak olması sadece 4 yılda bir gerçekleşiyor.

Analistlerin buna yönelik fikirleri de yarıya bölünmüş durumda. Bir kısım sert bir yükseliş beklerken diğer kesim ise BTC Halving’in hep düşüş getirdiği kanısında.

Bitcoin, Borsaların Etkisinden Sıyrılabildi Mi?

Yatırımcıların takip etmesi gereken ikinci önemli olay ise ABD borsaları ve BTC ilişkisi olarak görünüyor. Bitcoin, 12 Mart tarihinden Nisan ayının başına kadar ABD borsaları ile paralel hareket etti. Şimdilerde yeniden düşüş yaşamaya başlayan borsaların BTC ile olan doğrusal ilişkisi devam ederse, BTC fiyatında da sert düşüşlerin süreceğini söylemek mümkün.

Bitcoin’in Temellerinde İyileşme Var

Takip edilmesi gereken üçüncü önemli gelişme ise ağdaki temel dinamikler. Bitcoin hash oranı yeni bir rekor kırarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Bu da aslında ağın temellerinde ciddi ve fiyat yükselişi odaklı gelişmeler yaşandığını gösteriyor.

12 Mayıs tarihi itibariyle ise büyük bekleyiş sona erecek ve BTC fiyatının tam olarak nereye gideceği görülecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment