Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Zcash Ağındaki Tam Korumalı İşlemler Yüzde 70 Artış Yaşadı

Zcash ağında tamamen korumalı işlemlerin sayısı Nisan ayında %70 artış yakalayarak 8.700’e kadar çıktı. Bu da aslında Zcash ağında yeni bir rekor kırıldığı anlamına geliyor.

Aslında Nisan ayındaki başarının Mart ayında başladığı görülüyor. Zcash ağındaki tam korumalı işlemlerin sayısı Mart ayında bir önceki aya kıyasla %100 artış yakalamıştı. Bunun yanı sıra Şubat ayından Nisan ayına kadar olan sürede söz konusu işlemlerin sayısında %250 artış yakalandığı görülüyor.

Zcash’in Gizlilik Odaklı Adreslerinde Artış

Bunun yine de tüm işlemlerle kıyaslandığında Zcash ağındaki işlemlerin sadece %6’sını oluşturduğu görülüyor. Zcash aslında z-addr ve t-addr olmak üzere iki tip adresi destekliyor. İlk adres tipi tamamen koruma ve gizlilik sağlarken ikincisi tam anlamıyla gizlilik sunmuyor. T-addr adreslerindeki işlemlerin tamamen şeffaf olup blockchain üzerinden de görüntülenebiliyor. Bu adresleri aslında bir tip Bitcoin adresleri yapısında yorumlayabiliriz.

Kullanıcıların son iki ayda tam korumalı adreslere yönelik talepleri ise aslında gizliliğin büyük bir önem kazandığını gösteriyor. Bunun yanı sıra Zcash vadeli işlem sözleşmelerinin Binance tarafından listelenmesi de artışın sebeplerinden birisi olabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment