Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Hafta Kazandıran 3 Altcoin: UNI, NEO, KSM

Bu hafta ilk 50 içerisinde olup da en çok kazandıran 3 altcoin NEO (NEO), Uniswap (UNI) ve Kusama (KSM) oldu. Kripto para sektörünün üzerinde eylül ayı ile dolaşan kara bulutlar geride bıraktığımız hafta ile birlikte dağılmaya başladı. 

Uniswap (UNI)

17 Eylül’de piyasaya sürüldüğünden beri yükselişine hız kesmeden devam eden UNI, değerini %500 üzerinde arttırdı. Şu an piyasa değeri sıralamasında 33. sırada yer alan UNI coin, 6,30 dolardan alınıp satılıyor. 24 saatlik ticaret hacmi 4.5 milyar doların üzerine çıkan UNI, dün fiyatını kendi rekoru olan 8,40 dolara kadar yükseltmeyi başardı.

Popüler DeFi platformu Uniswap‘in kendi kripto para birimi olan UNI başarısının temelini, de merkeziyetsiz finans dünyasına olan yoğun ilgi ve yield farming modeline giderek daha fazla yatırım yapmak isteyen kullanıcılardan alıyor. Çıktığı ilk saatlerden beri yoğun talep ile karşılaşan UNI, dün Binance borsasında UDST ile yapılan işlemlerin hacminde Bitcoin‘i bile geride bırakmayı başardı.

uni-neo-ksm
Binance’te UNI/USDT paritesi hacminin, BTC/USDT paritesi hacmini geçtiğini gösteren liste. Kaynak

NEO (NEO)

Son 7 gün içinde fiyatını %20’nin üzerinde arttırmayı başaran NEO, şu an 24,47 dolardan işlem görüyor. Piyasa değerini 1.7 milyar doların üzerine çıkaran altkoin kendine piyasa değeri sıralamasında 16. sırada yer buldu. NEO’nun ticaret hacmi ise 766 milyon dolar seviyesinde bulunuyor.

NEO blockchaininin üzerine kurulan Flamingo Finance perşembe günü yaptığı açıklama ile aynı anda hem Ethereum hem de Neo ağları üzerinde yield farming yapmayı sağlayacak yeni projeleri Flamincome‘ı duyurdular. NEO coin, Türkiye’de de haftanın en çok ilgi gören altcoinlerinden oldu.

uni-neo-ksm
Son 7 günde, NEO ile ilgili aramaların sayısını gösteren Google Trends grafiği

Kusama (KSM)

Son 1 haftadır oldukça dik bir grafikle yükselen Kusama, 7 günde değerini neredeyse %50 arttırmayı başardı. KSM şu an piyasada 45,38 dolardan işlem görüyor. Son 7 günde %42’nin üzerinde artış gösteren KSM, piyasa değerini ise 402 milyon dolara yükseltti. Kusama için günlük ticaret hacmi ise 67 milyon dolar sularında seyrediyor.

KSM eylül ayının başında fiyatını 60 doların hemen altında konumlandırmayı başarsa da, buradan yaklaşık %25 düşüş gösterdi. Fakat bu hafta yatırımcılarını sevindiren bir performans gösteren Kusama için uzmanlar, önümüzdeki haftalarda da olumlu sinyaller alınabileceğini savundu.

uni-neo-ksm
Son 7 günlük KSM fiyat değişimini gösteren grafik. Kaynak
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment