Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu jenerasyonun yüzde 20’si kripto para yatırımı yapıyor

1980-2000 yılları arasında doğan ve “Y Jenerasyonu” olarak adlandırılan insanların beşte biri kripto paralara yatırım yapıyor.

İngiltere’deki hukuk firmalarından Michelmores, bu jenerasyondaki insanların yatırım tercihlerini öğrenebilmek için yeni bir anket düzenledi. Bu anket kripto paralarla ilgili de ilginç sonuçları ortaya çıkardı.

Michelmores tarafından yapılan bu anket özellikle en az 25 bin sterlin ve üstünde yatırımı bulunan vatandaşları kapsıyor. Ayrıca bu anketin 500 kişinin katılımıyla düzenlendiğini ve bu yüzden pek kapsamlı olmadığını belirtmek gerekiyor.

Genel Eğilimler

Düzenlenen bu anket 1980-2000 tarihleri arasında doğmuş olan vatandaşların günümüzde daha çok geleneksel yatırım araçlarına yöneldiklerini gösteriyor.

Katılımcıların yüzde 37’sinin hisselerde, yüzde 35’inin ise menkul kıymetlerde yatırımı bulunuyor. Ayrıca bunların yüzde 30’u hayat sigortasına, yüzde 23’ü ise sabit getirili menkul kıymetlere yatırım yapmış durumda.

Kripto Para Yatırımları

İngiltere’deki Finansal Davranış Kurumu tarafından yapılan araştırmalara göre ülke nüfusunun yaklaşık yüzde 3’ü kripto paralara yatırım yapmış durumda.

Michelmores ise bu oranın tahmin edilenden çok daha yüksek olabileceğini düşünüyor. Çünkü şirketin yaptığı anketten elde edilen sonuçlara göre 1980-2000 doğumlu vatandaşların yüzde 20’si kripto paralara yatırım yapmış durumda.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment