Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin için asıl tehlike bu olabilir

Kripto para uzmanlarından Ari David Paul’a göre Bitcoin’in alternatif versiyonları, yani Bitcoin forkları, zamanla Bitcoin için ciddi birer tehdit haline gelebilirler.

BlockTower adlı bir yatırım şirketinin kurucusu olan Ari David Paul, Bitcoin kullanıcılarının alternatif kripto paralardan değil olası forklardan korkmaları gerektiğini düşünüyor.

Altkoinler Tehdit Değiller

Ari David Paul, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarda Bitcoin ağıyla ilgili bazı görüşlerini paylaştı.

Paul bu açıklamalarında Bitcoin ile alternatif kripto paralar arasındaki ilişkiyi değerlendirdi ve altkoinlerin Bitcoin için herhangi bir tehdit oluşturmadıklarını söyledi. Kendisinin açıklamalarına göre Bitcoin kullanıcılarının asıl forklardan korkmaları gerekiyor.

Paul bazı alternatif kripto paraların Bitcoin’de olmayan özelliklere sahip olduklarını ancak bunun pek bir problem olmadığını düşünüyor. Paul’a göre bu altkoinler şu anda Bitcoin’in çözemediği sorunları çözmek için kullanılabiliyorlar ancak gelecekteki güncellemelerle birlikte Bitcoin de bu özelliklere sahip olacak:

“Eğer bir kripto para/Blockchain birden fazla makul sebep için kullanılabiliyorsa ve Bitcoin bu ihtiyaçların her birini karşılayacaksa şu anki altkoinlere ‘emniyet sibobu’ gözüyle bakabiliriz. Bu altkoinler, Bitcoin güncelleninceye dek belli başlı alanlardaki talebi karşılıyorlar.”

Gerçek Tehdit

Paul’a göre Bitcoin zamanla gelişmeye ve altkoinler sayesinde daha kapsamlı bir ağ haline gelmeye devam edecek.

Bu süreç içerisinde Bitcoin için en büyük tehdit ise forklar olacak. Günümüzde “hakiki Bitcoin” olduğu öne sürülen üç farklı ağ var: BTC, BCH ve BSV. Bunların hepsi SHA-256’i ve diğer benzer sistemleri kullanıyor.

Paul Bitcoin ağındaki bu forkların zamanla büyüyebileceklerini ve Bitcoin için büyük birer tehdit oluşturabileceklerini düşünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment