Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Kripto Para Borsası Siber Saldırıyı Doğruladı: 900 Bin Dolarlık İstismar!

Merkeziyetsiz borsa (DEX) Balancer’ın (BAL), bazı likidite havuzlarında toplamda 900 bin dolar değerinde hack yaşandı. 

Balancer 27 Ağustos tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı gönderide, borsa üzerindeki bazı likidite havuzlarının geçtiğimiz hafta değinilen bir güvenlik açığı nedeniyle istismar altında olduğunu belirtti.

Borsanın konuya dair ilk bildirimi 22 Ağustos tarihinde olmuştu. İlgili tarihte Balancer ekibi güvenlik açıklarının farkında olduklarını ve buna karşı bazı tedbirler aldıklarını ifade etmişti. Balancer ekibi, alınan önlemlere rağmen bazı fonların risk altında olmaya devam ettiğini vurgulamış ve etkilenen likidite havuzlarında bulunan varlıkların çekilmesini tavsiye etmişti.

Ekip bugün yaptığı duyuruda ise aldıkları önlemlerin saldırının etkilerini hafiflettiğini ancak likidite havuzlarını duraklatamayacaklarını söyledi. Balancer, etkilenen havuzlardan varlıkların çekilmesini gerektiğinin bir kez daha altını çizdi.

Borsanın resmi forum sitesinde, fonların %4’ü kadarının risk altında olduğu ifade edildi ancak saldırıdan etkilenen tutarın ne kadar olduğuna dair net bir bilgi verilmedi.

DeFiLlama verilerine göre 22 Ağustos tarihinde bu yana etkilendiği belirtilen Balancer V2 likidite havuzlarının toplam kilitli varlık (TVL) değeri 747 milyon dolar seviyesinden 582 milyon dolar seviyesine gerileyerek %22’nin üstünde düşüş gösterdi.

Web3 güvenlik platformu kurucusu Meir Dolev, toplamda 900 bin doların saldırıdan etkilendiğini ve fonların 600 bin dolardan fazlasının “0xB2371” adresli cüzdana taşındığını belirtti. Dolev, saldırının devam ettiğini de vurguladı.

CoinGecko verilerine göre Balancer’ın saldırıları doğrulamasından bu sonra BAL, 3,52 dolar seviyesinden 3,43 dolar seviyesine kadar düşerek %2,55 değer kaybetti. Daha sonrasında %2 değer kazanan BAL yazım fiyatı olan 3,50 dolar seviyesine yükseldi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!