Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Kripto Para Borsasında Bitcoin Fiyatı Aniden 56 Bin Doların Üzerine Yükseldi: İşte Nedeni

Kripto para borsası Bitfinex üzerindeki Bitcoin (BTC) fiyatı, likiditenin olmadığı bir ortamda yaşanan hacim artışının etkisiyle aniden yükselerek 56 bin doların üzerine çıktı.

Dün TSİ 17.30  sırasında ABD merkezli PacWest (PACW) ve Western Alliance (WAL) bankalarının hisselerinde yaşanan sert düşüşle beraber Bitcoin ve altın fiyatında ani bir yükseliş görüldü. Bu esnada Bitfinex borsasında BTC sürekli vadeli işlem piyasasındaki Bitcoin fiyatı saniyeler içerisinde 56 bin doların üzerine iğne attı. Bitfinex’den alınan verilere göre bazı yatırımcıların pozisyonları ani yükseliş esnasında likidite edildi.

Bitfinex’in BTC-PERP piyasasındaki işlem hacmi, TSİ 17.24 ve 17.26 arasında yaklaşık 9,1 milyon dolar değeriyle 322 BTC‘ye yükseldi ve bu durum kısa süre içerisinde işlem çiftindeki günlük hacmin yaklaşık dörtte birinin oluşmasını sağladı. Likiditenin zayıf olduğu bir anda yaşanan bu ani artış fiyatta ciddi bir dalgalanmaya yol açtı.

Bitfinex baş teknoloji sorumlusu (CTO) Paolo Ardoino konu hakkındaki açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

O anda düşük işlem çifti üzerinde düşük likidite vardı. Ancak sistem beklendiği gibi çalıştı. Eşleştirme motoru, tüm emirleri doğru şekilde işledi.

Son olarak First Republic Bank‘ın federal olarak devralınmasının ardından, bankacılık krizinin derinleştiği ABD’de peşi sıra birçok bankadan kötü haberler gelmeye devam ediyor. Bu durum, yatırımcıları güvenli liman olarak görülen Bitcoin ve altına yöneltmeye devam ediyor.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %2,2 yükselen BTC, yazım esnasında 28.615 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!