Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Beyaz Saray Bitcoin ve Kripto Para Madencilerine Ek Vergiler Konusunda Baskısını Sürdürüyor

Biden yönetimi Bitcoin (BTC) ve kripto para madencilerini enerji tüketimlerinin %30’u kadar enerji tüketim vergisine tabi tutacak yeni bir vergi uygulaması için baskılarını yineledi.

Ekonomik Danışmanlar Konseyi (CEA) 2 Mayıs tarihinde Beyaz Saraya resmi web sitesin yayınladığı blog yazısında, kripto para madenciliğinin enerji tüketimine ve çevreye olan olumsuz etkilerini en aza indirme çalışmaları kapsamında Bitcoin ve kripto para madencilerinin enerji tüketimlerinin %30’u kadar enerji tüketim vergisi ödemelerini uygun gören uygulamayı destekleyen açıklamalarda bulundu.

Konsey, mevcut durumda kripto para madencilerinin neden olduğu yüksek enerji tüketiminin bulundukları yerel çevredeki yaşam kalitesini, enerji tüketimini ve küresel iklim koşullarını olumsuz olarak etkilediği konusunda görüş bildirdi.

Kripto para madenciliğinin benzer miktarlarda güç tüketen diğer sektörlere nazaran yerel veya ulusal bir ekonomik fayda sağlamadığının altını çizen CEA, Dijital Varlık Madenciliği Enerji (DAME) vergisi olarak adlandırılan verginin haklı bir sebebe sahip olduğunu ima etti.

Konsey, kripto para madencilerinin mevcut durumda yerel çevre kirliliği, yüksek enerji maliyetleri ve artan sera gazı emisyonları gibi çevreye olan olumsuz etkilerinin ekonomik sorumluluğunu tam olarak yüklenmediğine dikkat çekti.

Ayrıca güneş ve hidroelektrik gibi yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanan madencilerin diğer elektrik kullanıcılarını yenilenemez enerji kaynaklarını kullanmaya ittiğini ifade eden CEA, onların da benzer sorumluluklar taşıdığını ifade etti.

Öte yandan yazı kripto para ekosistemi aktörleri tarafından yoğun eleştirilere maruz kaldı. Dijital Ticaret Odası Enerji Politikası Direktörü Tom Mapes konu hakkında verdiği bir demeçte, yönetimin kripto para madenciliği ekosistemini sınırlamaya çalıştığını ifade etti.

Biden yönetimi DAME vergisini ilk defa 9 Mart tarihinde sunduğu 2024 yılı bütçe teklifinde ele almıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!