Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Kripto Para Madencilik Yazılımı 50.000 Sunucuya Bulaştı!

Yeni ortaya çıkan bir habere göre hackerlar kullanıcıların izni olmadan kripto para madenciliği yapılmasını sağlayan kötü amaçlı bir yazılımı 50.000’den fazla sunucuya bulaştırmayı başardı.

Siber güvenlik firması Guardicore Labs tarafından 29 Mayıs tarihinde yapılan açıklamaya göre, ”Nansh0u kampanyası” isimli bu kötü amaçlı yazılım projesi geçtiğimiz Şubat ayından beri devam etmekte ki bu süreç içerisinde günde 700’den fazla yeni kurbana bulaşıyor. Saldırı çoğunlukla tıp, telekom, medya ve bilişim teknolojileri sektörlerindeki firmaları hedef almakta ve bunlara yönelik yapılmakta.

Guardicore’nin bulgularına göre söz konusu kötü amaçlı yazılım güçlü devletler tarafından kullanılan sofistike ve gelişmiş araçları kullanarak hedeflerine saldırmakta ki bu da ya üst düzey dijital silahların siber suçlular tarafından daha kolay erişilebilir hale geldiğini, ya da saldırıların arkasında gerçekten güçlü bir devlet olduğunu gözler önüne sermekte.

Söz konusu yazılım buna ek olarak Çince kullanılarak yazılmış ve Çin dil sunucuları üzerine yerleştirilmiş. Kripto para birimlerinin değerinin artması ile bu tip saldırılar ve dolandırıcılık yöntemlerinde artış yaşanmakta. Özellikle Kuzey Kore destekli birçok hacker grubunun, kasıtlı olarak ABD yaptırımlarından kaçmak adına kripto para borsalarına saldırdığı oldukça popüler bir teori olarak yerini koruyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment