Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Blok Ödülü Yarılanmasının Tarihsel Grafiği! Fiyat Yarılanmaya Nasıl Tepki Verdi?

Lider kripto para birimi Bitcoin her dört yılda bir blok ödülü yarılanması yaşamakta ve bu durum BTC kazımının yıllar boyunca devam edebilmesini, ağın kendisini idare ettirebilmesini sağlamakta.

Her dört yılda bir madencilerin elde ettiği BTC ödülleri yarı yarıya düşmekte ve en son 2016 yılında yaşanan yarılanma ile tek bir BTC bloğundan elde edilen ödül 12,5 BTC’ye düşürülmüştü.

Yukarıdaki tabloya bakıldığında ilk olarak 2012 yılında yaşanan blok ödülü yarılanması sonrası BTC’nin 2013 yılı ortasında inanılmaz bir yükselişe geçtiği görülebilmekte. İkinci blok ödülü yarılanması tarihi olan 2016 yılında ise BTC 2012 yılına kıyasla daha uzun bir süre sonra tepki verse de, yaşanan yükselişin yüzdesi 2012 yılından geri kalmadı.

Bitcoin 2012 yılında Kasım ayının başlarında 202 dolar civarında birim fiyata sahipken, yarılanma sonrası Aralık ayında 1.000 doların üzerine çıkarak rekor kırmıştı.

Lider kripto para birimi 2016 yılı yarılanması öncesi 640 dolar seviyelerinden işlem görürken, aynı yılın Aralık ayında 1.000 dolara yeniden çıktı ve 2017 yılının Mayıs ayı itibariyle kendisini 2.000 doların üstüne atarak yeni bir rekora imza attı.

Basın saatine göre mevcut hashrate’e göre Bitcoin’in sıradaki blok ödülü yarılanmasının 2020 yılı Mayıs ayı civarında gerçekleşmesi bekleniyor ve Bitcoin yeni yarılanma ile anında olmasa bile ilerleyen aylarda yeni bir rekora imza atabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment