Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Kullanıcı 10 Dakikada 14 Bin Dolarlık Kripto Parasını Çaldırdı

“14 bin dolar benim için çok şey ifade ediyor. Yıl sonuna kadar ödemem gereken faturaları da hesaba katarsanız elimdeki para aşağı yukarı bu kadar. Yaklaşık 4 yıl önce 2 bin dolar yatırdım, ardından bin dolar daha. Birkaç işlemde şansım yaver gitti ve Bitcoin’in o zamanki değeriyle 20 bin dolarım olmuştu bile. Fakat hepsini kaybettim.”

Sahte Ledger sürümünün kurbanı olan bir kullanıcı, kripto para yatırımı yaparak elde ettiği 14 bin doları kaybetti. Tehlike altında bulunan 81 bin Ledger hesabıyla ilgili bir e-posta ile dolandırılan kullanıcı, Reddit’teki diğer yatırımcıları phishing konusunda uyardı.

Ledger e-postası ile güne başladığını dile getiren Reddit kullanıcısı, kimlik avı konusunda çok bilgili olduğunu ancak bu sefer gafil avlandığını söyledi.

“E-postada gönderilen bağlantıyı dizüstü bilgisayarımdan açtım ve ledger.com’a yönlendiren adrese tıkladım. E-posta Mailjet aracılığıyla gönderilmiş. Orijinal sitesinden Ledger’i güncellemek yerine bu linke tıkladım.”

Her şey çok iyi gidiyordu

Ledger’in yeni sürümü yüklemeye başlayan kullanıcı, kurulumunun hatasız sürdüğünü belirtti. Birkaç yıldır sahip olduğu kripto paralara dokunmadığını ifade eden Reddit kullanıcısı, uygulamaya giriş yaparken şifresini girdi ve “cihaz tanınmadı” uyarısı aldı.

Ardından tüm problemler birbirini takip etti.

“Phishing saldırılarında klasiktir, uygulama cihazı tanıyamaz. Fakat bu aklıma bile gelmedi. Bu yüzden Ledger’in kurulu olduğu bilgisayarımı açtım ve programı güncelledim. Ardından hesaplarım eşitlendi ve… Bakiyem sıfırdı.”

10 dakika içinde tüm parası çalındı

“10 dakika içinde Bitcoin, Ethereum ve DOGE’nin de bulunduğu kripto para cüzdanım tamamen boşaltılmıştı. İşin trajik yanı, yaptığım iş siber güvenliği de içeriyor. Bu konudaki en iyi uygulamaları takip ediyorum ve insanlara güvenlik konusunda yardım ediyorum.”

Parasını çaldırmasına o kadar üzülmediğini dile getiren kullanıcı, kendisine sürekli tekrarladığı “Kaybetmekten korkmadığın kadar kripto para yatırımı yap” tavsiyesine uymadığına üzüldüğünü söyledi. Bu olayı telafi etmek için çok çalışması gerektiğini vurgulayan kullanıcı, yaşadığı olayın tüm parasına mal olduğunu belirterek paylaşımını sonlandırdı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!