Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Joe Biden Bitcoin Karşıtı İsmi Hazine Bakanı Yapabilir

ABD’nin yeni dönem başkanı Joe Biden, Bitcoin ve kripto paralar hakkında olumsuz yorumlarda bulunan Janet Yellen’i Hazine Bakanı yapabilir. Biden’ın Steve Mnuchin yerine önerdiği Yellen, Bitcoin ve kripto paralar hakkındaki negatif yorumlarıyla biliniyor.

Joe Biden, ABD Hazine Bakanı olarak Bitcoin ve kripto paraları desteklemeyen Janet Yellen’i önereceğini açıkladı. Wall Street Journal’a göre Yeller, ABD’nin ilk kadın Hazine Bakanı olabilir. Kripto paralar konusunda negatif düşünceleri olduğu bilinen Yellen’in blockchain teknolojisi konusunda ise oldukça olumlu bir tutuma sahip olduğu öne sürüldü.

Yellen blockchain teknolojisini destekliyor

Invezz’in paylaşmış olduğu haberde, Janet Yellen’in blockhain ve kripto para projelerinin finansal regülatörler tarafından tanınması ve düzenlenmesi gerektiğini savunduğu ifade edildi. 2017 yılında blockchain teknolojisinin önemine vurgu yapmış olan Yellen, 2018 yılına geldiğimizde Bitcoin ile yapılan işlemlerin yasa dışı faaliyetlerde kullanılabileceğine inandığını belirtmişti.

Janet Yeller Bitcoin hakkında neler söylemişti?

Hazine bakanı adayı Yellen, Ekim 2018 tarihinde katıldığı bir fintek konferansında Bitcoin ve kripto paralar hakkında konuşmuştu. Hazine Bakanı adayı, Bitcoin hakkında şunları dile getirmişti:

“Belki yüzlerce kripto para var ama Bitcoin ile çok kısıtlı miktarda işlem yapılıyor ve bu işlemlerin birçoğu da yasa dışı. Bu nedenle BTC’nin terörizm finansmanı, kara para aklama gibi yasa dışı faaliyetlerde kullanılmasından endişe duyuyorum. Bitcoin stabil değil, aynı zamanda ödemelerde de oldukça yavaş işliyor. Merkeziyetsiz yapısı nedeniyle birçok zorluğu bulunuyor. Eğer Bitcoin ile gerçekleşen ödemeler normalde kullandığımız ödeme sistemleri kadar güven aşılamazsa pek de etkili olabileceğini düşünmüyorum.”

Invezz’de ise Janet Yellen’in şu anda kripto paralar hakkındaki yorumunun belirsiz olduğu ifade edildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!