Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bloomberg Analisti Altın Öldü Dedi, Bitcoin İçin Yeşil Işık Yaktı

Birkaç gün önce Bitcoin tweeti atan Bloomberg altın ve piyasa analisti Ed van der Walt, Twitter hesabından yaptığı açıklama ile “Altın öldü” dedi. Walt, birkaç gün önce takipçilerine “Bana öğretin, BTC ne işe yarar?” diye sordu.

Bloomberg bünyesinde altın ve piyasa yazıları kaleme atan Ed van der Walt, bugün resmi Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımla altının ölümünü ilan etti. Basitçe “Altın öldü” yazan Walt, görüşünü destekleyen bir de grafik paylaştı. Bloomberg analisti 1 aylık altın grafiği ile bir numaralı güvenli yatırım olarak görülen değerli madenin düşünü gözler önüne serdi.

bloomberg-altin-bitcoin
Ed van der Walt tarafından paylaşılan 1 aylık altın grafiği. Kaynak

Altın, koronavirüsün ekonomi üzerindeki etkisi ile tıpkı Bitcoin gibi yatırımcının ilgisi ile karşılaştı. İnsanlar altını, uzun zamandır olduğu gibi yine güvenli bir liman olarak gördü ve gelecek kaygısı ile altına yatırım yaptı. Altın pandemi ivmesi ile ağustos ayında ons bazında rekor seviyeleri gördü. BTC de Ekim ayına kadar büyük ölçüde altının hareketlerine uyum gösterdi. Fakat son aylarda altın için işler kötüye giderken, Bitcoin parlamaya başladı ve aradaki uyum büyük oranda bozuldu. Şimdi altın, altın analistleri tarafından dahi ölü ilan edilirken; Bitcoin 20 bin dolara adım adım ilerlemeye başladı.

“Altın öldü, bana Bitcoin’i anlatın”

Bitcoin’in bu başarısı bugün altının öldüğünü duyuran Bloomberg analistinin de ilgisini çekmiş olacak ki; Walt geçtiğimiz günlerde Bitcoin’i merak ettiğini belli eden bir tweet paylaştı. Ed van der Walt 2 gün önce Twitter hesabından “Bana öğretin. Bitcoin ne için kullanılır?” yazan bir gönderi paylaştı. Walt’ın tweeti yaklaşık 2 bin beğeni alırken bin 700’ü aşkın kişi gönderiyi cevapladı.

Walt’ın BTC tweetini yanıtlayanlar arasında ünlü on-chain analist Willy Woo da vardı. Woo “Bitcoin ne için kullanılıyor” sorusuna “Elinizde BTC tuttuğunuzda zaten onun ekonomik özelliklerinden faydalanıyorsunuz” diyerek yanıt verdi.

SwanBitcoin kurucusu ve BTC destekçisi Brandon Quittem ise Bitcoin’in altın hakkında sevilen her şeye yanıt verdiğini belirtti. Bu özellikleri sınırlı tedarik, lideri olmayan, küresel, dayanıklı olarak sayan Quittem; bunun yanı sıra Bitcoin’in benzersiz özelliklerinden de söz etti. Quittem’a göre bunlar istenilen miktarda Bitcoin’i dünyanın her yerine ışık hızında ulaştırmak gibi özelliklerden oluşuyor.

Bitcoin altına fırsat vermiyor

Twitter üzerinde 35 binden fazla takipçiye sahip olan trader ve yatırımcı Cantering Clark da Bitcoin’in karşısında altının durumunu gözler önüne serdi. Clark, “inanması güç” yorumunu yaparak BTC ve altının performansını karşılaştıran bir grafik paylaştı. Zıt yönlere doğru ilerleyen varlıklar karşısında Clark, eski teknolojiye karşı yeni teknoloji yorumunda bulundu. Clark, Bitcoin’in altının var olmasına bile izin vermediğini ekledi.

Digital Currency Group kurucusu ve CEO’su Barry Silbert ise altının düşüşüne espirili bir yaklaşım sergiledi. Silbert attığı tweette “Gerçek dostlar, dostlarının altın almasına izin vermez” yazdı.

Cantering Clark’ın paylaştığı altın ve Bitcoin karşılaştırmalı grafiği. Kaynak
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!